У Дніпрі створять університетську лікарню

Незважаючи на війну, Міністерство охорони здоров’я України продовжує працювати над удосконаленням освітнього процесу в закладах вищої медичної освіти (ОПО) та, зокрема, створенням сучасних багатопрофільних університетських лікарень за кожним медичним вищим. Адже такі лікарні є сучасними навчально-науково-клінічними центрами, де студенти та інтерни можуть ефективніше опановувати практичні навички та підвищувати свою компетенцію.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Сьогодні одним із важливих напрямків нашої роботи є створення потужних університетських лікарень, де кожен студент, інтерн та медик зможе вдосконалювати свої професійні навички та робити процес лікування більш ефективним для пацієнтів. Саме тому для створення таких клінічних баз для майбутніх лікарів потрібен час. Оскільки функціонування клінік — це стратегія розвитку вищої медичної освіти та її майбутнє. Жоден університет не зможе успішно розвиватися та готувати конкурентних фахівців, якщо у нього відсутня власна клінічна база навчання. Університетська лікарня — це, перш за все, потужний, великий та багатопрофільний заклад, який створює можливості для якісного навчання та досліджень. Тому позиція МОЗ залишається незмінною, і ми працюватимемо за цим напрямом», – сказав Віктор Ляшко.

Було ухвалено рішення розробити механізм переходу багатопрофільної лікарні №1 до університетської лікарні у структурі Дніпровського державного медичного університету (ДДМУ)

За словами міністра охорони здоров’я, лікарня потребує суттєвої модернізації та посилення матеріально-технічної бази. Найближчим часом МОЗ напрацює стратегію та план ефективної передачі лікарні під управління ДДМУ. Така університетська лікарня стане не лише клінічною базою підготовки студентів та інтернів, а й надаватиме спеціалізовану медичну допомогу, отримавши додаткове фінансування шляхом підписання договору з Національною службою здоров’я України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *