Netflix оштрафує користувачів, що діляться паролем від акаунту з іншими

З початку наступного року Netflix почне стягувати плату за «нелегальних користувачів». Розміри штрафів поки не розголошували.

Під час свого квартального звіту про прибутки у вівторок компанія заявила, що з початку 2023 року з клієнтів буде стягуватися додаткова щомісячна плата з людей, які діляться своїми паролями, повідомляє Engadget.

Цей крок є розширенням пілотної програми, яка наразі працює в Латинській Америці, що стягує додаткову плату за субоблікові записи «додаткових користувачів», тобто користувачів, які не належать до вашої родини та використовують ваш логін для доступу до служби.

Зараз Netflix намагається повернутися до зростання та заспокоїти інвесторів після того, як на початку року підтвердилось, що кількість передплатників зменшилася. Завдяки Monster: The Jeffrey Dahmer Story і Season Four Stranger Things компанія змогла додати понад 2,4 мільйона передплатників у третьому кварталі.

Netflix ще не оголосив розмір штрафів. Можна припустити що, якщо вони будуть слідувати схемі пілотної програми, то це буде приблизно 3-4 доларів США. Для глядачів, які хочуть уникнути сплати комісій, Netflix представив у понеділок інструмент міграції облікового запису, що допоможе перенести дані субоблікового акаунту користувача (історію переглядів, рекомендації тощо) до нової незалежної підписки.

Крім того, компанія нещодавно оголосила про більш доступну за ціною підписку із підтримкою реклами, що коштуватиме 7 доларів на місяць після запуску 3 листопада. Нова пропозиція буде доступна у дюжині країн, включаючи Великобританію, Канаду та Мексику.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *