«Дніпровагонмаш» наростив продаж

У вересні 2022 року вагонобудівні підприємства України передали замовникам 151 вантажний вагон. Про це повідомляє інформаційний сервіс “Вантажні перевезення в Україні”.
Зокрема, за місяць українські вагонобудівники реалізували 69 платформ, 58 хоперів та 24 піввагони.
“Минулого місяця вперше змінилася структура продажу на користь платформ, які тепер становлять 46% продажів вагонобудівних заводів. Водночас піввагони, які тривалий час утримували лідерські позиції, перетворилися на аутсайдерів продажів”, — йдеться у повідомленні.
За 9 місяців “Дніпровагонмаш” та ЗМЗ “Карпати” підвищили свої результати у реалізації вагонів порівняно з 2021 роком. Водночас попередній рік був найскладнішим для вагонобудівної галузі.
За підсумками 2021 року українські вагонобудівники скоротили випуск вантажного рухомого складу на 31,2% порівняно з попереднім роком – до 1948 од. Лідерами з виробництва вагонів минулого року стали:
• Крюківський вагонобудівний завод – 1013 од.;
• “Дніпровагонмаш” – 461 од.;
• ОМЗ “Карпати” – 300 од.;
За словами голови правління АТ “Укрзалізниця” Олександра Камишина, останніми роками вагонобудування було нестабільним через відсутність державної позиції щодо терміну експлуатації вагонів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *