У Кам’янському здають в оренду «невдачливі» приміщення

Напевно, багато хто з нас бачив, як по вулиці Шевченка, 3, що в центрі міста, проводиться капітальний ремонт фасаду будинку та ремонт нежитлових приміщень на нижніх поверхах, а також реконструкцію колишнього кінотеатру «Комсомольця», що на Василя Стуса, 13. Роботи ще до кінця не завершено, а ці об’єкти вже готові здавати в оренду. Відповідні оголошення з’явились на сайті ОЛХ.

Будинок на проспекті Шевченка почали капітально ремонтувати цього року, його нижні нежитлові поверхи вже готують до оренди. Про них в оголошенні йдеться: «Приміщення площею 120 кв.м. Великий напівкруглий фасад. Цілісна торгова площа, новий ремонт. Є система вентиляції та кондиціювання. Відмінний пішохідний трафік, можливість паркування для клієнтів. Поруч пішохідна алея. Також є площі 65 кв. м. та 115 кв.м. на червоній лінії з окремим входом. Бажають за об’єкт 600 гривень за квадратний метр.

Проспект Шевченка (колишній Сировця, а колись і зовсім вулиця Кладбищенська) входить до найстаріших вулиць Кам’янського. Перші споруди тут почали з’являтися у 30-х роках минулого століття. Міські старожили пам’ятають, що колись у приміщеннях, які наразі здають в оренду, знаходилась автобусна диспетчерська. У 90-ті роки тут стали «поселятися» офіси політичних партій, ну а в наші дні приміщення здавали або під різні магазинчики, які довго не приживалися, або простоювали. Подивимося, чи допоможе новий ремонт знайти будівлі на Шевченкові нових господарів.

Ще один об’єкт у центрі міста, що здається в оренду – багатостраждальний кінотеатр «Комсомолець», який тепер називається торговим центром «Комсомолець». Інформації в оголошенні про нього небагато. Ось, що пише автор: «Оренда ТРЦ Комсомолець під магазин від 2м² до 3000м². Ціна від 10 грн-1000грн/м². Все залежить від площі та місця розташування. Центр міста, чудове місце розташування, гарна транспортна розв’язка, великий потік людей». Примітно, що на фотографіях до оголошення не живі фото об’єкта, а макети можливих торгових центрів та супермаркетів, які б могли «зайти» до цієї будівлі.

Колись комплекс кінотеатру «Комсомолець» із оглядовим майданчиком, скульптурною групою, мозаїками та карбованими барельєфами був окрасою всього району. Збудований він управлінням будівництва Придніпровського хімічного заводу 1977 року. Але кінотеатр не витримав роки перебудови, і наприкінці 80-х його виставили на аукціон. І лише у 2016 році історія з «Комсомольцем» отримала продовження: його власником та інвестором став місцевий бізнесмен Олександр Равіткін. Сама ж реконструкція будівлі розпочалася лише у 2020 році, і триває донині.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *