На Дніпропетровщині перевізники вимагають підвищення тарифів

Незважаючи на те, що після стрімкого підвищення цін на газ, бензин та ПММ з початку війни на 50-80% у багатьох містах України ціни на перевезення значно збільшилися, маршрутки у Кривому Розі продовжують роботу за старими тарифами у 10 грн. Про це пише http://krlife.com.ua/.
У той же час, у Дніпрі вже кілька місяців діють тарифи від 15 до 18 грн, у Вінниці 15-18 грн, у Миколаєві 14-20 грн, у Полтаві та Одесі по 15 грн, і навіть у зовсім невеликих Жовтих Водах – 17 грн . При цьому довжина маршрутів у Кривому Розі значно вища.
«Жодне комерційне підприємство, зокрема транспортне, не може довго працювати на збиток. Потрібно платити зарплати водіям, треба закуповувати бензин, газ, запчастини, а ціни на них теж швидко злетіли. Якщо у лютому бензин коштував близько 32 грн., то зараз – 50 грн., газ коштував 18 грн., то зараз 27 грн., автогаз метан коштував 38 грн., то зараз 48 грн. А з настанням холодів витрата палива різко зростає, і ми зазнаємо додаткових збитків. Плюс додаткові витрати на електроенергію та опалення. Таким чином, без встановлення справедливих тарифів, ми просто не зможемо працювати. Потрібно встановити тарифи як у сусідньому Дніпрі. Хоча там маршрути і коротші, але вони працюють за тарифами від 15 до 18 грн», – наголосив представник одного з комерційних транспортних підприємств міста.
Відповідні пропозиції були надіслані на розгляд виконкому Кривого Рогу, який зобов’язаний їх розглянути відповідно до чинного законодавства. При економічній обґрунтованості вимог у місті після проходження всіх регуляторних процедур згідно із законом мають бути встановлені нові граничні ціни на проїзд у комерційному транспорті. Відповідно до направлених перевізниками документів вони становитимуть – маршрути №5, 20, 21, 71, 50 – 13 грн, решта – 15 грн (виняток – маршрут №14 від пл. Визволення до п. Авангард – 17 грн).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *