Categories: Це цікаво

Страва дня: ТОП-5 улюблених корейських страв

Як і корейська культура, національні страви Корейського півострова зараз на вершині своєї популярності. У багатьох містах відкриваються ресторани, присвячені цій тематиці.

Проте зовсім не обов’язково йти до спеціалізованого закладу, щоб скуштувати такі кулінарні вишукувані страви. Адже корейські страви в домашніх умовах цілком можна приготувати. Ділимося найкращими рецептами.

 

Маринована скумбрія по-корейськи


Складові

1 скумбрія, 2 ст. л. рисового оцту, 1 огірок, 2 зубчики часнику, 1 морква
50 мл соняшникової олії, 2 ч. л. солі, 1 ч. л. коріандру, 0,5 ч. л. червоного меленого перцю, 30 г зеленої цибулі, 1 ч. л. паприки, 2 ст. л. кунжуту, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 10 г імбиру.

Приготування

Насамперед розбери та почисти рибу. Позбудься всіх кісток і шкіри. Потім відділи частину філе. Наріж його на маленькі шматочки приблизно 2 см завтовшки.
В окремій глибокі мисці приготуй маринад для риби з 1 ч. л. солі та рисового оцту. Його можна замінити на 1 ст. л. столового оцту + 1 ч.л. цукру. Пересип у миску скумбрію і залиш маринуватися на 30 хвилин. Після того як риба просочилася рідиною, злий маринад.
Наріж всі зазначені овочі та зелену цибулю тонкою соломкою. Пересип їх у велику ємність, посип сіллю, що залишилася, і ретельно перемішай. Також на 30 хвилин відстав їх, поки овочі не пустять сік. Після цього відіжми їх трохи руками.
Окремо приготуй заправку. Для цього подрібни імбир та часник. Посип їх у мисці всіма приправами, які вказані. Потім додай кунжут і добре розігріту олію. Перемішай заправку для страви.
Переклади овочі в миску зі скумбрією. Туди ж залий заправку і вимішай.

Такі корейські страви в домашніх умовах краще починати готувати заздалегідь. Найкраще накрити миску з рибою харчовою плівкою та поставити в холодильник на ніч. Якщо немає такої можливості, то й однієї години буде достатньо.

Консервовані помідори по-корейськи

Складові

2 кг помідор, 4 моркви, 100 г цукру, 5 болгарських перців, 0,5 перцю чилі, 5 зуб. часнику, 2 ст. л. солі, 100 мл соняшникової олії,, кінза до смаку, кріп за смаком, петрушка до смаку.

Приготування

Всі помідори добре промий і розріж на половинки. Моркву, болгарський перець та часник почисти та подрібни за допомогою блендера або м’ясорубки. Додай до них цукор та сіль. Відстав пюре убік і почекай, поки сипучі інгредієнти повністю не розчиняться в соку.
В окремій мисці перетріть перець чилі. До нього додай 1 ст. л. морквяного пюре, оцет та олію. Ретельно вимішай суміш. Подрібни зелень.
Викладай інгредієнти в банки шарами: половинки помідорів, овочеве пюре, зелень і так наново. Після цього стерилізуйте заготовки в окропі протягом 15 хвилин і закрутіть кришки. Укутай банки в тканину, доки не охолонуть.

Запечена свинина

Складові

500 г свинини, 2 цибулини, 3 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. цукрової пудри, 4 зуб. часнику, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком, зіра, рослинна олія.

Приготування

Насамперед наріж свинину на невеликі шматочки. Кільцями поріж цибулини і висип ці інгредієнти в глибоку миску.
У ту ж ємність висип цукрову пудру, спеції та вилий соєвий соус. Добре перемішай все, щоб маринад рівномірно розподілився по м’ясу. Залиш свинину та цибулю маринуватися на годину. Для кращого смаку маринуй м’ясо протягом кількох годин.
Після того як свинина замаринується, виклади її на деко, попередньо змащене олією.

Відправ страву в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин. Коли м’ясо підрум’яниться, переверни його та запікай з іншого боку ще стільки ж.

Кабачки по-корейськи

Складові

500 г кабачків, 1,5 ч. л. солі, 200 г моркви, 1 ч. л. кунжуту, 50 мл соняшникової олії, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. паприки
4 зуб. часнику ,1 ст. л. соєвого соусу, 2 ч. л. меду, 0,5 ч. л. червоного меленого перцю, зелень за смаком.

Приготування

Насамперед помитий кабачки поріж тоненькими кружальцями. Пересип їх у велику миску. Додай туди солі 1 ч. л., перемішай і відстав на 30 хвилин.
В окрему миску натри моркву на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Якщо в тебе такої немає, просто наріж овоч соломкою якомога тонше. Засип її сіллю, що залишилася, перемішай і дай постояти також півгодини.
Часник пропусти через прес. Додай до нього в миску соєвий соус, 1 ч. л. лимонного соку та мед. Сюди ж висип паприку та червоний перець. Ретельно перемішайте інгредієнти ложкою, щоб вийшла однорідна маса.
Кабачки і моркву трохи віддави руками, щоб позбутися непотрібної рідини, яку овочі пустили під дією солі. Змішай кабачки із морквою.
До овочів додай часникову заправку. Рослинну олію погрій на сковороді і також вилий у страву по-корейськи. Додатково можеш подрібнити туди улюблену зелень. Постав закуску в холодильник на 20 хвилин. Після цього кабачки можна подавати на стіл, посипавши перед сервіруванням кунжутом.

Мариновані печериці по-корейськи


Складові

500 г печериць, 5 зуб. часнику, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. цукру, 6 шт. чорного перцю горошком, 0,25 шт. моркви, 1,5 ч. л. солі, 250 мл води, 2 дрібки. коріандру, 50 мл соняшникової олії, 3 шт. перцю запашного горошком, 1 лавровий лист, 1,5 ч. л. кунжуту, 2 ст. л. оцту, кріп, петрушка до смаку.

Приготування

Спочатку почисти добре промиті гриби. Постав каструлю з водою на плиту, щоб вона закипіла. Відправ печериці в киплячу воду і додай лавровий лист. Вари їх близько 5 хвилин, а потім злий воду.
В окремій мисці приготуй маринад. Для цього розчини сіль і цукор у 50 мл гарячої води, а потім влий туди ще 200 мл холодної кип’яченої. Сюди ж додай оцет, соєвий соус та олію.
Висип до маринаду дрібно нарізаний часник, подрібнену зелень, всі зазначені спеції та кунжут. Насіння кунжуту попередньо обсмаж на сухій сковороді. Окремо натри моркву, як для моркви по-корейськи. Замаринуй печериці та моркву разом. Відправ в холодильник настоюватися на ніч. Готово!

Як бачиш, корейські страви у домашніх умовах готуються дуже легко. Безсумнівно, тобі сподобається екзотичний смак східної кухні. При цьому всі інгредієнти цілком звичні для нас і не дорогі. Обов’язково спробуй!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся квест до Всесвітнього дня музеїв від ГО «Молода Бджола»

10 команд занурились в захопливий світ української історії та культури, виконуючи різні завдання на локаціях…

37 хв. ago

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

5 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

5 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

6 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

6 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

6 години ago