«Смішні» ціни в Кам’янському або майже французька історія

Поки Антимонопольний комітет України (АМКУ) погрожує розібратися з виробниками та продавцями яєць і суворо покарати їх за нинішнє рекордне підвищення цін, ці виробники та продавці яєць доводять, що мали АМКУ на увазі.
Так, сьогодні у Кам’янському у різних магазинах ціни були від 60 до 75 гривень за десяток, що значно вище, ніж ще тиждень тому. Не вірять обіцянкам київських чиновників і наші читачі, які беруть участь в опитуванні «До речі+» – 68% опитаних прогнозують, що до нового року ціна сягне 100 гривень за десяток.
Як і всяке, навіть найнеприємніше явище, подорожчання яєць викликало в нашому народі іронію – вміємо ми сміятися навіть з власних негараздів. Ось лише кілька зразків народної творчості.

яйца 1

яйца 2

Згадується історична казка. Наприкінці 18 століття французька королева наказала різко підвищити ціни на хліб. Коли запитала своїх наближених, як народ реагує, ті відповіли – ваша величність, вони проклинають вас останніми словами. Королева сказала – тоді збільшимо ціну ще раз! Слуги доповіли їй, як реагує народ – ваша величність, вони плачуть! Збільшимо ще раз, вирішила королева. Після цього наближені доповіли – ваша величність, народ сміється! У нас, схоже, народ теж починає сміятися з цін. Ось тільки закінчила ця королева погано. Втім, якщо наші чиновники добре вчили історію, вони повинні знати, чим закінчилися експерименти з подорожчаннями у Франції кінця 18 століття…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *