Кам’янчанам нагадують про небезпеку поліомієліту

Щороку 24 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. В цей день світова медична спільнота закликає звернути увагу на захворювання та його профілактику.
Поліомієліт – це гостре висококонтагіозне інфекційне захворювання, обумовлене ураженням сірої речовини спинного мозку і характеризується переважно патологією нервової системи, призводить до парезів або паралічів м’язів. Викликається диким штамом поліовірусу, що є найдрібнішим представником кишкових вірусів.
Нині немає лікарських препаратів, що діють на вірус поліомієліту. Тому вирішальне значення у боротьбі з цим захворюванням мають профілактичні заходи, що включають, в першу чергу, вакцинацію населення.
Завдяки багаторічній цілеспрямованій вакцинопрофілактиці поліомієліту в структурі захворювання переважають легкі інапарантні та абортивні форми інфекції; паралітичні форми виникають тільки у невакцинованих осіб.
Адміністрація КНП КМР «ЦПМСД № 1» нагадує батькам вчасно вакцинувати дітей від поліомієліту і надолужити пропущені щеплення.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *