Дніпропетровщина інтегрувалась до Єдиної інформаційна система соціальної сфери

Жителям Дніпропетровщини тепер доступні соціальні послуги в один клік.
ЄІСС дає змогу суттєво спростити отримання соціальної допомоги, автоматизує процеси та підтягує необхідну інформацію.
Про це розповів Андрій Забігайло, заступник директора КЗ «Центр здiйснення соцiальних виплат» ДОР:
«Наразі система вже працює з соціальною допомогою для ВПО. Згодом до неї увійдуть й усі інші види виплат. ЄІСС проводить повну верифікацію соціальних виплат вже на стадії опрацювання заяви, що забезпечує уникнення існування двійників у централізованій системі шляхом здійснення перевірки достовірності даних. Так, зараз ВПО зможуть у будь-якому регіональному відділенні соцзахисту змінити неактуальну інформацію щодо місця проживання, швидко виправити помилкові дані з заяві на отримання довідки, тощо. Вже до системи підключені усі регіональні відділення соцзахисту, 28 адміністраторів територіального рівня,150 користувачів».
На сьогднійшній день у Дніпропетровській області проживає більш ніж 357 тисяч переселенців. Як зазначила Людмила Король, начальниця відділу з питань внутрішньо переміщених осіб департаменту соціального захисту населення ОВА:
 «Найбільше переселенців з Луганської і Донецької областей. Це близько 233 тисяч людей. Для отримання довідки ВПО та допомоги на проживання необхідно звернутися до органів соціального захисту, ЦНАПу, уповноважених осіб у територіальних громадах, а також через додаток Дія. 14 жовтня було продовжено термін надання допомоги до 1 грудня. Тим, хто подав заявку до 30 квітня, не потрібно надавати додаткову інформацію. Дані підтягнуться автоматично. Або працівники соцзахисту зв’яжуться з вами окремо, якщо буде така потреба».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *