Чи обговорять в ООН те, що відбувається в Кам’янському районі?

Росія офіційно запросила екстрене засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй у зв’язку з нібито «брудною» ядерною бомбою в Україні.

Нагадаємо, ще 23 жовтня російські ЗМІ повідомили, що в Україні нібито завершуються роботи щодо створення «брудної» бомби або малопотужного ядерного боєприпасу.

Якщо вірити росіянам, надалі Київ планує підірвати цей запас на території України та звинуватити в цьому Москву, щоб досягти ще жорсткішої ізоляції Росії у світі, особливо на Заході. На сьогодні провідні політики США та Європи не вірять цій інформації, вважаючи її російською провокацією.

Проте сьогодні йдеться про те, що в Україні побуває місія МАГАТЕ, щоб перевірити, наскільки обґрунтовані твердження РФ. Як стверджують у Москві, роботи зі створення «брудної» бомби ведуться на Східному гірничо-збагачувальному комбінаті, розташованому у Кам’янському районі у місті Жовті Води.

СхідГЗК за часів СРСР був одним із флагманів атомної індустрії країни, разом із Придніпровським хімічним заводом (ПХЗ) у Дніпродзержинську. Після розвалу Союзу ПХЗ фактично припинив своє існування, а СхідГЗК продовжував працювати, хоча через відсутність постійних замовлень усі роки незалежності перебуває у постійній кризі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *