Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Швидка квашена капуста

Якщо ви не уявляєте зимову трапезу без тарілочки з квашеною капустою, цей рецепт саме для вас. Соковита капуста так і манить до себе, і хто встоїть, щоб не похрумтіти чудовою закускою! Аз цим рецептом можна приготувати квашену капусту лише за добу. Це знахідка для зайнятих, які цінують свій час, господарок. Швидка квашена капуста за смаком нітрохи не поступається тій, яку потрібно витримувати набагато довше.

Неспішний процес квашення капусти займає, як правило, цілий тиждень. Терпляча господиня чекає, доки овоч пустить піну, щоб відправити банку до холодильника. А потім слід чекати ще пару днів перед дегустацією заготівлі. Швидка квашена капуста готується дуже просто, а процес займає лише добу. До того ж для цього рецепту можна брати капусту ранньо-середніх сортів, яка не годиться для квашення звичайним способом.

складові

1 кг нашаткованої капусти, 1–2 моркви, 0,5 л води, 1 ст. л. з гіркою солі, 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. 9% оцту, 2–3 лаврові листи, 0,5 скл. соняшникової олії, по 5–7 горошин чорного та запашного перців.

Приготування

Для початку нашаткуємо овочі. Капусту потрібно нарізати довгою соломкою. Моркву натріть на тертці для корейської моркви, але можна використовувати і звичайну терку. Змішай нарізані овочі без додавання солі. Капусту та моркву щільно поклади у трилітрову банку.

Овочі потрібно буде залити киплячим маринадом. Для його приготування постав на вогонь каструлю з водою. Рідину розрахуй так: на кожен кілограм капусти має йти півлітра води.

У воду додай сіль, цукор, лавровий лист, чорний та запашний перець у зазначених вище пропорціях. Воду доведи до кипіння, а потім влий по півсклянки 9%-го оцту та соняшникової олії.

Коли маринад закипить, зніміть його з вогню. Киплячою рідиною відразу ж залийте капусту. Банку накрийте кришкою і просто на кухонному столі за кімнатної температури витримуйте рівно добу з моменту приготування. А потім її вже можна подавати до столу!

Погодьтеся, швидка квашена капуста готується дуже просто!

Олена

Recent Posts

Кам’янчан запрошують на прибирання Курилівського котловану та рибальські змагання

У суботу, 24 травня, активісти запрошують усіх рибалок Кам'янського і шанувальників чистого довкілля долучитися до…

11 години ago

У театрі Кам’янського пройшов перший фінал фестивалю “Січеславна”

20 травня стартував фінал XXX Фестивалю-конкурсу на найвищу театральну нагороду Придніпров'я "Січеславна". Журі у складі…

12 години ago

В університеті Кам’янського пройшов тренінг з безбар’єрності

З 19 по 25 травня 2025 року в Україні вперше проводиться Національний тиждень безбар’єрності. Захід…

12 години ago

У Дніпрі до кінця осені не курсуватиме трамвай №1

У Дніпрі з літа й майже до кінця осені не курсуватимуть трамвай №1 та низка…

13 години ago

Скарлетт Йоганссон проти динозаврів: “Світу Юрського періоду 4” вийде вже влітку (відео)

Кінокомпанія Universal Pictures показала новий трейлер науково-фантастичного екшну "Світ Юрського періоду: Відродження" (Jurassic World Rebirth), що…

13 години ago

На Дніпропетровщині зростає захворюваність на кишкові інфекції

Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині: рівень ГРВІ знижується, але зростає кількість кишкових інфекцій. Про це повідомив…

14 години ago