Categories: Події

У Кам’янському двоє приятелів побили та пограбували чоловіка

Заводський райсуд ухвалив вирок двом кам’янчанам, які з особливою жорстокістю напали на чоловіка та пограбували його. Суд тривав понад чотири роки, вирок опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

У лютому 2018 року двоє приятелів проходили біля одного з будинків на вулиці Айвазовського, коли помітили незнайомого чоловіка. Вони вирішили його пограбувати, підійшли, попросили сигарети, і раптом перший зловмисник ударив чоловіка у скроню, другий – у щелепу. Потерпілий втратив рівновагу та впав на землю. Обвинувачені стали бити ногами по голові. Коли чоловік не зміг чинити опір, вони витягли з його кишені 200 гривень, старий мобільний телефон, вартість якого суд оцінив лише у 50 гривень, і пакет зі шкіряними рукавицями.

Пакет із рукавичками вони викинули, телефон якось продали, а гроші витратили. Матеріальні збитки вкраденого склали 250 гривень, а от забиття: черепно-мозкову травму, що спричинила струс, рану на губі та перелом носа, потерпілий лікував ще довго.

У суді обвинувачені, раніше засуджені за пограбування місцеві жителі, свою провину визнали, навіть розкаялися. Пояснили, що скоїли злочин за корисливим мотивом. Потерпілий розповів, що того злощасного дня йшов до своєї дівчини в гості, коли біля одного з будинків до нього підійшли двоє невідомих, попросили цигарки, а далі він відчув удари. Коли лежав на землі, просив не бити його, але нападникам було байдуже. Прийшовши до тями, він знайшов таксиста і попросив викликати поліцію.

Винних засудили за ч.2 ст. 187 КК України, як скоєння нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного з насильством, небезпечної для життя або здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбою), скоєного за попередньою змовою групою осіб. Їх засудили до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також відшкодувати моральні збитки у розмірі 5000 гривень із кожного плюс судові витрати.

Margaret

Recent Posts

На Луганщині загинув захисник із Кам’янського

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "07 травня поблизу населеного пункту Стельмахівка на Луганщині,…

11 години ago

На Запоріжжі загинув сержант із Кам’янського

Трагічну новину повідомив мер міста Андрій Білоусов. "29 квітня в бою поблизу населеного пункту Новодарівка…

11 години ago

У Кам’янському відбудеться грандіозне магічне шоу

22 травня на Новій сцені театру ім. Лесі Українки відбудеться магічне шоу  MAGIC BROTHERS “ДИВОVISION”…

12 години ago

У Кам’янському вітали жінок з Днем матері (відео)

Традиційно в другу неділю травня в Україні відзначається День матері. Мер міста привітав жінок Кам’янського,…

12 години ago

Кам’янчанка Тетяна Музиченко перемогла на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

З 7 по 12 травня у місті Хамм (Люксембург) проходить чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед…

13 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 12-15 травня на території області збережеться надзвичайна (V класу)…

14 години ago