Кам’янський Центр служби крові Біофарма Плазма – для людей та ЗСУ

5 лютого 2022 року у місті Кам’янське відкрився Центр Служби Крові Біофарма Плазма. Інформація про діяльність сучасного медичного закладу та цікаві акції викликалау містянвеликий інтерес. Центр розташований на проспекті Аношкіна, 26. Раніше на цьому місці була «Центральна аптека».
«Біофарма» – українська фармацевтична компанія, що спеціалізується на розробці та виробництві інноваційних препаратів з донорської плазми крові людини. З початку заснування компанії, з 1895 року й до сьогодення, мета є незмінною – покращення здоров’я та благополуччя людей у всьому світі і в Україні тощо. Компанія постійно розвиває власні технології, здійснює наукові дослідження й важливі відкриття.
Завод-фракціонатор компанії «Біофарма» – єдиний на території країн східної Європи. Всього в світі існує лише 25 аналогічних підприємств, і лише 10 з них мають такий же високий технологічний рівень. Потужність виробництва передбачає можливість переробки до 1 млн. літрів плазми на рік, що дає можливість повністю забезпечити внутрішні потреби України у препаратах крові.


Що виготовляє компанія:
– фактори коагуляції – життєво необхідні препарати для хворих на гемофілію;
– альбуміни – препарати для відновлення та підтримання об’єму циркуляції крові при травмах та операціях;
– імуноглобуліни – білки крові, що широко застосовуються для посилення здатності організму чинити опір хворобам.
Ці вітчизняні препарати у декілька разів дешевші за імпортні аналоги. І головне, вони не менш якісні! Це доводять перевірки, які відбуваються у передових лабораторіях, акредитованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).
Донорство плазми – єдиний спосіб отримання основного та незамінного компонента для виробництва ліків, а здоров’я донорів – пріоритет компанії «Біофарма».
Всі донації в плазмацентрі абсолютно безпечні. Сучасне обладнання та кваліфікований персонал дозволяють провести плазмаферез без шкоди для здоров’я, а використання одноразових матеріалів виключають будь-яку можливість зараження.
Донація плазми не лише благородна справа, але й корисна процедура для самого донора. Вчені та дослідники довели, що плазмаферез дозволяє знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, запобігає виникненню інсульту, інфаркту, очищає судини від шлаків, токсинів, холестерину, нормалізує артеріальний тиск, сприяє покращенню стану шкіри та є профілактикою сезонних алергій.
Щоб кожен донор отримав максимум користі, перед донацією перевіряється його стан здоров’я: безкоштовно проводиться загальний аналіз крові, тест на ВІЛ, гепатити В і С та терапевтичний огляд.
За свою добру справу донор отримує компенсацію від 270 до 340 грн. та 2 офіційні вихідні.
Робота в умовах війни
Біофарма продовжує працювати в нових реаліях. Зараз в Україні існує велика потреба в Альбуміні. Це найпоширеніший білок в крові, який регулює, зокрема, водний баланс крові. Він необхідний при великих крововтратах, оскільки допомагає швидко відновити тиск. Препарат допомагає рятувати поранених мирних жителів та військових у зоні бойових дій.
Компанія продовжує безоплатну передачу препаратів із плазми крові для військових шпиталів, дитячих лікарень і обласних медичних закладів по всій Україні. На сьогодні безкоштовно передано ліків майже на 50 млн. грн. Біофарма обробляє замовлення на препарати для України на суму 96,8 млн. грн. За невеликий термін роботи Центру Служби Крові Біофарма Плазма за благодійну винагороду при підтримці благодійного фонду «Центр Допомоги переселенцям та армії» були відшиті тактичні рюкзаки, укомплектовані медичні аптечки та засоби надання першої медичної допомоги для воїнів на передовій.


До Дня Захисника України військовим Кам’янського, які боронять нашу державу від ворога, вже передано декілька натівських рюкзаків та предметів особистої гігієни. Це стало можливим завдяки плідній тристоронній співпраці компанії «Біофарма», БФ «Центр Допомоги переселенцям та армії» та Світовій Волонтерській Спілці, до лав якої входить і профспілка «Металургів» великого містоутворюючого металургійного підприємства. Саме військові кам’янської Територіальної оборони Збройних Сил України, які ще нещодавно були звичайними працівниками ПрАТ «КАМЕТСТАЛЬ», і отримали ці рюкзаки та предмети особистої гігієни.
Долучилися до гарної справи і інші волонтери і волонтерські організації. Профспілка «Металургів», членами якої є наші вояки, до «начинки» тактичних рюкзаків додали великі банки спеціальної свинячої тушонки, супи швидкого приготування. Відомий волонтер Леонід Бройтман надав кровоспинні засоби, теплі тактичні шкарпетки, вологі серветки, індивідуальні марлеві пов’язки, медикаменти й бандажі, засоби гігієни, які були отримані завдяки місцевій діаспорі у США, а саме пані Ольги Сальман та іншими мешканцям Нью-Йорку; міжнародному польському фонду The Friends of Israel («Друзі Ізраїлю»); єврейській громаді міста Кам’янське на чолі з головним рабином Леві Стамблером; Дмитру Грейдіну (компанія RUDI).
Проект «Бізнес дякує донорам»
Донорство – соціально важлива місія, яка просто не може залишитися поза увагою соціально відповідального бізнесу. Саме з цією метою був започаткований проект «Бізнес дякує донорам». Компанія «Біофарма» вдячна партнерам, які тішать відвідувачів знижками:
– Сімейна пекарня;
– Комп’ютерний Майстер;
– Крафтова кондитерська 28street.
Впевнені, що цей список буде тільки поповнюватись!
Саме слово «донація» в перекладі з англійської означає дарування, а в донорстві – здачу крові. Ми впевнені, що донори – особливі люди, яким завжди щастить. Напевно, так працює карма, яка віддячує за кожне врятоване життя. Хочете перевірити? Тоді приходьте до Центру.

Олена

Recent Posts

Леся Нікітюк у коротенькій сукні спричинила фурор в Одесі своїми нескінченно довгими ніжками

Українська телеведуча Леся Нікітюк потішила користувачів приємним контентом. Зокрема, днями ведуча побувала в Одесі. Знаменитість прогулялася вулицями…

14 хв. ago

Лікар назвав топ непотрібних аналізів та розповів, скільки вони коштують

Дуже часто українці стикаються з тим, що лікар призначає непотрібні аналізи, які тільки розлучають вас…

43 хв. ago

22 сертифікати на придбання житла та майже 127 млн грн на ремонт осель мешканців Дніпропетровщини

Державній ініціативі "єВідновлення" виповнився рік. Нею передбачені кошти на ремонт і відбудову житла українців. Того,…

1 годину ago

Сьогодні не витримало серце захисника із Кам’янського

Трагічну новину повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Сьогодні, 16 травня, перебуваючи на лікуванні наслідків важкого…

2 години ago

Неприхована лють: знаки Зодіаку, які страшні у гніві

Деякі знаки Зодіаку, коли до них погано ставляться, можуть вдавати, що з ними все гаразд…

2 години ago

Що відомо про загиблих від учорашньої атаки на Дніпро

У середу, 15 травня, росіяни вдарили ракетою по Дніпру. Відомо про двох загиблих та поранених. За…

2 години ago