Понад 300 тис. мешканців Дніпропетровщини вакцинувалися від COVID-19 бустерною дозою

На Дніпропетровщині понад 300 тис. мешканців уже вакциновано від коронавірусу бустерною дозою. З них понад 92 тис. – люди 60+. Загалом імунізовано майже 60% дорослого населення регіону. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

«Продовжуємо вакцинацію. Працюємо і в суботу та неділю. Щоб знизити навантаження на медичну галузь, – наголосила заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВ Тетяна Квітницька. – За останній тиждень захворюваність на коронавірус в області трохи знизилася, але це не привід розслаблятися. COVID-19 нікуди не подівся».

Вона додала, що понад 80% хворих на коронавірус пацієнтів, які перебувають у стаціонарах – не мають щеплення.

У Дніпропетровській області працюють 199 амбулаторних пунктів щеплення, 60 мобільних бригад та 21 центр масової вакцинації. Імунізують препаратами Comirnaty від Pfizer/BioNTech, CoronaVac та Janssen від Johnson & Johnson. Їх на Дніпропетровщині понад 270 тис. доз.

Загалом з початку епідемії на Дніпропетровщині зробили понад 3,2 млн. щеплень від коронавірусу. Окрім першої почали робити другу бустерну дозу. Нею прищепили понад 13 тис. осіб.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *