Відносини між Кам’янським та Кельце вийдуть на новий рівень

Вже 25 років Кам’янське та Кельце (Республіка Польща) є містами-побратимами. Наразі ведуться активні переговори щодо ведення на новому рівні відносин між громадами. І ось на чергову сесію міськради виноситься проект рішення щодо встановлення партнерських (побратимських) відносин між Каменським та Кельце.

Юридично це закріплять шляхом укладання Угоди про партнерські (побратимські) відносини. Проект розробить відділ комунікацій міськради та надасть його на погодження органам місцевого самоврядування міста Кельце. Укладе Угоду міський голова Андрій Білоусов.

Налагодження партнерських відносин між громадами допоможе поглибити співпрацю та взаємодію у сфері медицини, освіти, культури, спорту та інших важливих сфер для розвитку Кам’янського. Координує таке важливе питання заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, керуючого справами виконавчого комітету міської ради Світлана Колісниченко, проконтролює секретар міськради Наталія Ктитарьова.

В останні десятиліття Україна та Польща активно співпрацюють на державному рівні за різними напрямами діяльності. Нині ж, за часів війни, поляки одні з перших запропонували свою допомогу українцям. Кам’янське та Кельце стали містами-побратимами у 1997 році.

Напередодні Дня міста, яке ми відзначали у вересні, міський голова Андрій Білоусов отримав вітання та подарунки від Президента міста Кельце Богдана Вента. Нагадаємо, що тепер у Кам’янського всього два міста-побратими – казахстанський Теміртау та польський Кельце. Таке партнерство передбачає співпрацю у культурній, рекреаційній, освітній, комерційній та інших сферах діяльності. З білоруським Бобруйском через всебічну підтримку російського вторгнення Каменське розірвало всі стосунки, немає герба цього міста і н

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *