З вересня понад 180 сімей скористалися послугою єМалятко у ЦНАПах Дніпропетровщини

З вересня на Дніпропетровщині понад 180 сімей звернулися до ЦНАПів за комплексною послугою єМалятко. Найактивніше її замовляли у Кривому Розі, Кам’янському, Томаківці, Перещепиному та Межовій. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Послуга єМалятко має попит серед новоспечених батьків. Насамперед, завдяки своїй зручності та доступності. З народженням дитини додається клопоту. У мам та тат немає багато вільного часу на оформлення документів», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОВ Іван Начовний.

Послуга комплексна. За однією заявою можна оформити свідоцтво про народження дитини, ідентифікаційний код, допомогу при народженні та компенсацію вартості упаковки малюка. А ще зробити унікальний запис у Єдиному державному демографічному реєстрі та внести малюка до електронної бази пацієнтів.

Через війну сервіс єМалятко був тимчасово недоступний. Відновив роботу на початку вересня, коли в Україні знову відкрили необхідні реєстри. Заяву можна подати самостійно через портал Дія. У центрі надання адмінпослуг її оформляє адміністратор. Батькам залишається лише перевірити внесені дані та поставити підпис. З документів знадобляться паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків та медична довідка з пологового будинку. Окрім ЦНАПів, послугу єМалятко надають у пологових будинках та у відділах РАГСу області.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *