На Дніпропетровщині з листопада заборонено риболовлю на зимувальних ямах

З 1 листопада заборонено лов водних біоресурсів на зимувальних ямах.

З метою збереження водних біоресурсів у зимовий період Дніпропетровським рибоохоронним патрулем видано наказ «Про заборону лову риби на зимувальних ямах та основних місцях зимівлі у рибогосподарських водних об’єктах області».

Рибалка у цей період дозволена на ділянках для аматорського рибальства за межами зимувальних ям. При цьому, аматорський лов риби дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блешня з гачком, не більше №10, блешнею, наживною та черешковою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування має перевищувати п’яти на рибалку, але в водоймах, де впроваджено платне рибальство – трохи більше десяти на одну людину. За недотримання зазначених норм передбачено адміністративну відповідальність – штраф від 34 до 680 грн.

Крім штрафу за незаконний лов нараховуються збитки за кожну виловлену рибу. Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає всіх рибалок-аматорів, рибалок-спортсменів та рибалок-промисловців дотримуватися заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. У разі виявлення порушень особи буде притягнуто до відповідальності згідно з нормами чинного законодавства.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *