У Кам’янському відкрилася виставка унікальної вишивки (фото)

У бібліотеці на Шевченка відкрилася виставка-продаж картин, вишитих стрічками, Наталії Левченко.

Представлені роботи можна придбати у свою домашню колекцію, 20% виручених коштів піде на потреби ЗСУ. На виставці було представлено 18 картин, вишитих в унікальній техніці – стрічками, гладдю та іншими видами вишивки. Сама Наталія почала вишивати у 2014 році, коли в Інтернеті побачила одну з таких картин, їй сподобалося, і захотілося створювати щось подібне, додаючи свої елементи. Щоб стати справжнім професіоналом своєї справи, майстер закінчила естонську міжнародну школу об’ємної вишивки. Заняття проходили онлайн.

Наразі Наталя і сама ділиться своєю творчістю – у бібліотеці проводить майстер-класи.

– Моє хобі давно переросло у творчість, – каже Наталя. – Вишиваю я у різних техніках: стрічками, гладдю, бразильською технікою, норвезькою технікою, технікою 3D. Крім того, провожу майстер-класи у бібліотеці на Шевченка. Дякую адміністрації бібліотеки, що прийняли мене.З кожного майстер-класу йде 20% на потреби ЗСУ. Вишивання, як і будь-яка творчість, це арт-терапія, заспокоєння, прийняття виважених рішень. Тому метою моїх майстер-класів було заспокоїти людей, які приїхали до нас з регіонів, де ведуться бойові дії, а також наших людей, які були в неспокійному стані. І саме головне рішення – допомога нашим військовим. І я прийшла до бібліотеки, запропонувала свої послуги.

За словами заступника бібліотечної системи Тетяни Герасюти, з Наталією вони познайомилися на одній із виставок, де було багато майстрів, яким якраз почали пропонувати продавати свої роботи, щоб допомогти нашим військовим. Там же Наталя запропонувала свої роботи для виставок-продажів. Роботи Наталія дуже професійні, яскраві, смачні.

Картини вражають своєю майстерністю та подачею. Також в арсеналі майстрині та дрібні вироби: брошки, кільця, мішечки, подушечки та ін. Наталя розповіла, що її першою роботою стала картина з лебедями, виконана стрічками та гладдю, а улюблена картина – з об’ємним котиком.

За словами майстрині, вишивка стрічками з’явилася у Франції, де стала популярною у 18 столітті, потім вона почала з’являтися в Англії, Америці. В Україні ж у такий спосіб не вишивали, але активно використовували стрічку для декору. Після Другої світової війни вишивка перестала бути популярною, і лише останні два десятиліття вона знову в моді. Для всіх бажаючих Наталя сьогодні провела безкоштовний майстер-клас, де показала вишивки ази стрічками. Майстриня каже, що вже за 3 години новачок може вишити невеликий сюжет.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *