У Дніпрі заарештували майно росіян

Поліція Дніпра виявила на території України активи росіян загальною вартістю понад 60 мільйонів гривень. За матеріалами слідчих Дніпровського районного управління поліції, суд наклав арешт на нежитлові приміщення у місті Дніпро та нафтобазу на Вінниччині, кінцевими бенефіціарами яких є громадяни Росії.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

Засновники ТОВ мали тісний зв’язок із представниками влади Росії, діяли у взаємодії з державою-агресором та доходи від своєї діяльності могли передавати для фінансування військової агресії в Україні. Встановлено, що одне з підприємств, що працювали на території України, розробляло проекти будівництва та обслуговування російських суб’єктів господарської діяльності.

Зареєстроване у Російській Федерації, це підприємство забезпечувало високу доходну частину бюджету Росії і мало нагороди від органів російської влади. Суд наклав арешт на нафтобазу у Вінницькій області та нежитлові приміщення в одному із бізнес-центрів Дніпра загальною площею понад 30 тис. кв. метрів, що надавалися в оренду.

25 жовтня заарештоване майно було передано до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Центральної окружної прокуратури.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *