На Дніпропетровщині молодий шахрай видурив гроші у родини загиблого воїна

Неповнолітній хлопець скористався довірою 58-річного чоловіка та перевів з картки потерпілого гроші, отримані від держави як компенсацію за загиблого на війні сина.

20 липня під час відвідування банку чоловік виявив нестачу на своїх рахунках грошових коштів у розмірі 1 млн 300 тисяч гривень. За даним фактом слідчими відділення поліції № 2 Синельниківського РУП було розпочато кримінальне провадження. В ході досудового розслідування відбулися ряд експертиз та слідчих дій, в результаті яких правоохоронці встановили особу шахрая. Ним виявився 16-річний односелець ошуканого чоловіка, який допомагав йому по господарству. Як стало відомо в ході досудового слідства, юнак знав, що чоловік отримав компенсацію від держави за загиблого сина. Хлопець мав доступ до мобільного телефону потерпілого, тому скористався цим та перевів на свій рахунок і рахунок брата гроші. Потім частково витратив їх на придбання автомобіля, різних побутових речей і техніки.

Правоохоронці винесли клопотання про накладення арешту на кошти на банківських картках підозрюваного. За місцем його мешкання провели санкціонований обшук та вилучили речі, придбані за викрадені гроші.

27 жовтня слідчим за погодженням з окружною прокуратурою зловмиснику оголосили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Досудове слідство триває.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *