Вандалізм на центральному проспекті Кам’янського

Кілька днів тому, розповідаючи про масову висадку дерев та чагарників у Кам’янському, ми наголосили – якщо саджанці нормально приймуться і якщо їх не викрадуть місцеві вандали, вийдуть затишні зелені зони.

Ми не дарма зазначили – якщо не викрадуть, бо в історії нашого міста такі випадки траплялися. Ще далекого 2000 року на честь 250-річчя міста було висаджено дерева біля міського театру – і хтось викопав і потягнув кілька найсимпатичніших саджанців. Потім була висадка на честь почесних громадян у міському парку – і знову та сама історія, кілька саджанців було вкрадено. Про те, що крадіжка зелених насаджень у Кам’янському, як і раніше, існує, показали й клумби хризантем, нещодавно висаджені у сквері на проспекті Свободи неподалік пам’ятника Матері. Клумби вийшли дуже гарними, яскраві хризантеми стали справжньою окрасою осіннього краєвиду центральної частини Кам’янського. Але й це не зупинило місцевих вандалів та любителів дармового. На одній із клумб добре видно, що з краю хтось викопав одразу два кущі квітів, у цьому місці замість хризантем тепер – гола чорна земля.

На іншому хтось явно намагався викопати квіти, але щось його злякало, так і залишилося – викопані та кинуті квіти, приречені на загибель. Жаль і квітів, шкода та праці міських комунальних служб – все було зроблено для того, щоб на проспекті стало красивіше, ось тільки краса ніяк не потрібна тим, хто звик красти все, що трапиться. І що цікаво – напевно ті, хто промишляє таким вандалізмом, у себе на кухні люблять посварити владу за те, що ті погано працюють і що чогось у місті не вистачає. Але при цьому самі гадять – а інакше і не скажеш – у рідному місті і вважають це нормальним явищем. Безсмертний український байка Павло Глазовий колись писав про таких людей: «Нащо йому краса, у нього ж клепки не вистачає». Різко, але сім разів правильно.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *