Все про Кам’янський район

Про географію, населення, міста та села району розповів голова РВА Олег Гапіч.

«Сьогодні одним з питань, які виникають у мешканців є які саме громади та території входять до складу Кам’янського району.
Кам’янський район утворений 19 липня 2020 року в рамках адміністративної реформи відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів». Площа району – 4,78 тис. кв. км, що становить 15 % території Дніпропетровської області. Населення – 412,2 тис. чоловік – 13 % населення області.
До складу району увійшли міста Кам’янське, Вільногірськ, Жовті Води, Верхньодніпровськ, П’ятихатки, Верхівцеве та 258 населених пунктів колишніх Криничанського, П’ятихатського, Верхньодніпровського районів. Утворено 12 ОТГ: міські: Кам’янська, Жовтоводська, Вільногірська, Верхньодніпровська, П’ятихатська, Верхівцевська; сільські: Саксаганська, Затишнянська; селищні: Божедарівська, Вишнівська, Криничанська, Лихівська.
Всі громади району на сьогодні активно долучилися до боротьби з ворожою навалою. Всі підприємства щоденно виконують великі обсяги роботи для підтримання економічного фронту, та забезпечення постійного тилу.
Район розвивається – працюють промислові підприємства, агроформування та об’єкти надання побутових та соціальних послуг, створюються сім’ї, народжуються діти. Наш район має добрі перспективи для подальшого розвитку, тому єднаймося і своєю працею наближаємо Перемогу.
Для отримання новин, щодо подій у районі запрошуємо приєднатися до наших соціальних мереж.
Фейсбук https://www.facebook.com/RDAKMSK
Телеграм https://t.me/OlegGapich
Офіційний сайт https://kam-rda.dp.gov.ua/», – написав Гапіч у соцмережах.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *