Хелловін в Кам’янському

30 жовтня у приміщенні кінотеатру «Мир» у лівобережній частині міста міська федерація кіокушин-кан карате провела традиційну вечірку Хеллоуїна для дітей «HALLOWEEN in DNDZ».

Кам’янська федерація кіокушин-кан карате, незважаючи на складний воєнний час, продовжує традиції організації дозвілля для своїх вихованців. Хеллоуїнська вечірка проводиться федерацією вже всьоме.

30 жовтня у вестибюлі кінотеатру «Мир» діти могли перетворитися на найрізноманітніших казкових героїв за допомогою майстрів аквагриму, пограти в шашки, настільний теніс, більярд, або інші ігри, поласувати різними делікатесами з меню кафе, поспілкуватися з однолітками, зробити фотознімки в тематичній фотозоні та  подивитися фільм.

Президент міської федерації кіокушин-кан карате Євген Колишевський зазначив, що аналогічні неспортивні заходи регулярно проводяться федерацією для організації дозвілля вихованців секцій. А у воєнний час вони мають особливо важливе значення, тому що дозволяють дітям відволіктися від суворої дійсності.

«Подібні заходи ми проводимо протягом року кілька разів. Щодо конкретно цього заходу, то свого часу ми помітили, що діти люблять відзначати Хелловін і вирішили збирати їх разом напередодні цього свята. Ми вважаємо, що це свято допомагає дітям у тому числі реалізовувати свій творчий потенціал. Також діти навчаються спілкуватись у неформальній обстановці, вибудовувати дружні стосунки. Подібні заходи гуртують колектив і допомагають дітям реалізовувати себе у різних галузях, а не лише у спорті. Ми вже всьоме проводимо це свято і щороку вони відрізняються за форматом. Ми раніше мали квести, були різні ігри. Сьогодні у нас одні діти вчилися грати у настільний теніс, інші – у шашки. Старші пробували грати в більярд. Завжди ми намагаємось оформити цікаву фотозону. І сьогодні так співпало, що у кінотеатрі «Мир» йдуть тематичні фільми та мультфільми, на які ми організували групове відвідування. Хотілося б відзначити, що в умовах війни дуже багато дітей відчувають великий стрес. Війна однозначно погано впливає дітей, з їхньої психіку. Постійно звучать сирени повітряної тривоги, весь інформаційний простір забитий інформацією про воєнні дії, про втрати, про якусь шкоду. У багатьох дітей батьки зараз на фронті, є діти, у яких батьки були поранені чи загинули. Є багато дітей-переселенців, які втратили свій рідний дім, змушені були залишити близьких, рідних, друзів. Це все погано позначається на психіці дітей. Єдиний спосіб, як можна допомогти зараз дітям, – це відвернути їхню відмінність від суворої дійсності і чимось їх захопити. Тільки такий спосіб допомагає дітям пережити ці складні та непрості часи у нашій країні», – розповів Євген Колишевський.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *