Рецепт дня: Хрустке печиво “Кримський міст”

Сьогодні у багатьох господинь немає ні часу, ні бажання після робочого дня ще й біля духовки стояти. А якщо родині дуже хочеться до чаю солодощів, матуся просто біжить за ними до сусіднього прибудинкового магазину. Але також врятує в цій справі швидкий рецепт пісочної випічки – печиво «Кримський міст». Весь секрет його хрумкості та крихкості у алкогольному інгредієнті.

Хтось скаже, що ми вигадуємо. Мовляв, раніше цей десерт називався хмизом. Але нам здається, що нова назва печиву підходить навіть краще. Випічка виходить дуже хрумкою та ламкою, легко кришиться. У вас, хазяєчкм, теж вийде!

Тісто для печива складається всього з 3 інгредієнтів: борошна, яєць та коньяку. Але до цих продуктів вам ще доведеться додати півпляшки рафінованої олії. Так, печиво, готуватимемо у фритюрі. Завдяки цьому утворюється апетитна скоринка. Десерт не з легких для фігури, але раз на кілька днів можна побалувати себе.

Складові
Пшеничне борошно 170 г, Яйце 1 шт., Жовтки 2 шт., Коньяк 1 ст. л., соняшникова олія 0,5 л, Цукрова пудра за смаком.

Приготування
Яйце і два жовтки змішайте з коньяком в однорідну масу в глибокій мисці. Якщо немає коньяку, беріть ром чи просто горілку. Міцний напій забезпечить печиву хрумку текстуру, тому без нього не обійтися.

У цю ж миску поступово просіюйте борошно. Замісити тісто. Вимішуйте його доти, доки воно не перестане липнути до рук. Тісто набуде щільної структури, але нехай вас це не лякає. Накрийте миску з тістом серветкою, залиште його відпочивати на півгодини при кімнатній температурі. Далі присипте робочу поверхню борошном. Тісто розкотіть у тонкий пласт. Через 30 хвилин воно буде досить еластичним.

Наріжте пласт смужками, а їх – невеликими ромбами приблизно однакового розміру. Зробіть надрізи в центрі кожного з ромбів. Тепер виверніть фігурки через нього одну сторону.

В принципі, ви можете надати печиву будь-яку іншу форму. Фантазуйте! Розігрійте у глибокій сковороді олію. У ній готуйте печиво з обох боків до золотистої скоринки.

Готове печиво акуратно дістаньте шумівкою з олії, перекладіть на паперові рушники. Коли папір вбере зайву олію, десерт перемістіть на тарілку, посипте цукровою пудрою. Погодьтеся, випічка дуже проста. Рецепт підходить для щоденного використання. Рекомендуємо подавати печиво «Кримський міст» до кави та какао. Вам має сподобатися!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *