Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Хрустке печиво “Кримський міст”

Сьогодні у багатьох господинь немає ні часу, ні бажання після робочого дня ще й біля духовки стояти. А якщо родині дуже хочеться до чаю солодощів, матуся просто біжить за ними до сусіднього прибудинкового магазину. Але також врятує в цій справі швидкий рецепт пісочної випічки – печиво «Кримський міст». Весь секрет його хрумкості та крихкості у алкогольному інгредієнті.

Хтось скаже, що ми вигадуємо. Мовляв, раніше цей десерт називався хмизом. Але нам здається, що нова назва печиву підходить навіть краще. Випічка виходить дуже хрумкою та ламкою, легко кришиться. У вас, хазяєчкм, теж вийде!

Тісто для печива складається всього з 3 інгредієнтів: борошна, яєць та коньяку. Але до цих продуктів вам ще доведеться додати півпляшки рафінованої олії. Так, печиво, готуватимемо у фритюрі. Завдяки цьому утворюється апетитна скоринка. Десерт не з легких для фігури, але раз на кілька днів можна побалувати себе.

Складові
Пшеничне борошно 170 г, Яйце 1 шт., Жовтки 2 шт., Коньяк 1 ст. л., соняшникова олія 0,5 л, Цукрова пудра за смаком.

Приготування
Яйце і два жовтки змішайте з коньяком в однорідну масу в глибокій мисці. Якщо немає коньяку, беріть ром чи просто горілку. Міцний напій забезпечить печиву хрумку текстуру, тому без нього не обійтися.

У цю ж миску поступово просіюйте борошно. Замісити тісто. Вимішуйте його доти, доки воно не перестане липнути до рук. Тісто набуде щільної структури, але нехай вас це не лякає. Накрийте миску з тістом серветкою, залиште його відпочивати на півгодини при кімнатній температурі. Далі присипте робочу поверхню борошном. Тісто розкотіть у тонкий пласт. Через 30 хвилин воно буде досить еластичним.

Наріжте пласт смужками, а їх – невеликими ромбами приблизно однакового розміру. Зробіть надрізи в центрі кожного з ромбів. Тепер виверніть фігурки через нього одну сторону.

В принципі, ви можете надати печиву будь-яку іншу форму. Фантазуйте! Розігрійте у глибокій сковороді олію. У ній готуйте печиво з обох боків до золотистої скоринки.

Готове печиво акуратно дістаньте шумівкою з олії, перекладіть на паперові рушники. Коли папір вбере зайву олію, десерт перемістіть на тарілку, посипте цукровою пудрою. Погодьтеся, випічка дуже проста. Рецепт підходить для щоденного використання. Рекомендуємо подавати печиво «Кримський міст» до кави та какао. Вам має сподобатися!

Олена

Recent Posts

Поліція затримала банду, яка переправляла за кордон чоловіків-жителів Дніпропетровщини

Оперативники міграційної поліції Київщини затримали угруповання, до складу якого входили і мешканці Дніпропетровщини, які допомагали…

21 хв. ago

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок розповів мер Андрій Білоусов. "Цієї ночі на території міста…

40 хв. ago

На Дніпропетровщині вилучили з торгівлі підакцизний товар на півмільйона гривень

Поліцейські м. Кривий Ріг вилучили з незаконного обігу підакцизні товари півмільйона гривень. Майже 700 одиниць…

51 хв. ago

У Дніпрі зіштовхнулись Peugeot та Chevrolet: відео

У четвер, 16 травня, на Січеславській Набережній зіштовхнулись Chevrolet та Peugeot. В результаті утворився затор.…

1 годину ago

У Дніпрі пограбували чоловіка

У Дніпрі патрульні затримали грабіжника. Удень 14 травня в поліцію надійшла інформація про грабіж у…

2 години ago

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

14 години ago