Хачапурі – це відома страва грузинської кухні. Мало хто не чув про нього, тому що воно популярне не тільки в Грузії, а й у багатьох інших країнах.
Існує безліч рецептів цієї страви, і кожна господиня має свій секрет її приготування, але саме цей вважається універсальним. Страва, приготована за цим рецептом, виходить дуже апетитною та ситною.
Хачапурі може замінити повноцінний обід, від якого неможливо буде відірватися. Ці коржі краще їсти гарячими, тому переконайтеся, що вам після приготування є з ким поділитися.
СКЛАДОВІ
3 ст. пшеничного борошна, 1 ст. кефіру, 2 яйця, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. харчової соди, 1 ст. л. рослинної олії, 200 г сиру твердих сортів, 200 г бринзи, 50 г вершкового масла.
ПРИГОТУВАННЯ
Додай у склянку кефіру одне яйце, цукор, сіль та олію. Добре змішай.
Просій дві склянки борошна (одну залиш для підсипання), додай соду, перемішай і висип в кефірну суміш.
Замішай тісто, при цьому підсипаючи потроху борошно доти, доки воно не стане м’яким, здатним тримати форму. Правильне тісто для хачапурі повинне трохи липнути до рук. Накрий тісто серветкою та дай йому постояти.
Приступай до приготування начинки. Натри сир та бринзу на великій тертці, додай одне яйце і перемішай.
Потім повернися до тіста, сформуй з нього ковбаску і наріж її на 7 частин. Зроби з цих частин коржики.
У центр кожнго виклади сирну начинку. Візьми кінці коржика, підтягни їх до центру та зліпи разом.
Отриманий мішечок переверни і злегка розкочуй, потім ще раз переверни і розкатай. Це потрібно зробити дуже обережно.
Обсмажуйте хачапурі на гарячій сковороді під кришкою на маленькому вогні з обох боків без олії до утворення золотистого кольору. Відразу змасти готові коржі вершковим маслом.
Подавай хачапурі гарячими, допоки сирна начинка не застигла. Кожна господиня хоча б раз у житті повинна спробувати приготувати ці смачні коржики. У цьому рецепті немає нічого складного, але виходить дуже смачно!