Якщо у вас є діти, вдома у запасі завжди повинні бути якісь смаколики. Бо ці малі непосиди постійно повинні щось жувати: цукерки, фрукти, печиво, горішки. Але не треба забувати, що солодощі повинні бути не лише смачними, а й корисними. Тому на допомогу прийде солодка ковбаска з горіхів та насіння.
По суті, це натуральний десерт із насіння, горіхів та сухофруктів. У ньому немає цукру, борошна та жирів. Зате багато корисних речовин, білків та вуглеводів, необхідних для правильного зростання та розвитку дітей. Та й дорослі із задоволенням скуштують паличку-другу. Радимо приготувати таку ковбаску вдома, от побачите – сподобається всім.
Складові
Насіння соняшнику 50 г, Гарбузове насіння 50 г, Кунжут 20 г, Грецькі горіхи 100 г, Фініки 150 г, Курга 150 г, Апельсин 1 шт., Ванільний екстракт за смаком.
Приготування
Обсмажте на сухій сковороді насіння соняшника та гарбузове насіння. Вони мають стати золотистого кольору. Окремо обсмажте насіння кунжуту.
Порубайте горіхи ножем. Очистіть фініки від кісточок (в інгредієнтах вказана вага сухофрукта без кісточок).
Змішайте сухофрукти, горіхи, насіння (крім кунжуту), апельсинову цедру та кілька крапель ванільного екстракту (можна замінити на 0,5 ч. л. ванільного цукру). Сформуйте ковбаску.
За допомогою харчової плівки ущільніть ковбаску, а потім обваляйте її в кунжуті. Щільно загорніть заготовку в плівку і приберіть в холодильник на 3-4 години.
Цей десерт добре смакує із гарячим чаєм або молоком. Він стане у пригоді як перекус у школі чи на роботі.