Скільки Кам’янському обійдеться утримання міського транспорту

На позачерговій, 24 сесії міськради депутати проголосували за внесення змін до міської програми розвитку транспорту в Кам’янському, розраховану на чотири роки. За цей час на транспортні потреби витратить понад мільярд гривень.

Програму діяльності Комунального підприємства Кам’янської міської ради «Транспорт» на 2022-2025 роки фінансуватимуть із бюджету Кам’янської міської територіальної громади, а також за рахунок коштів підприємства.

Згідно з Програмою планується:

– оновити рухомий склад КП «Транспорт», придбати 25 автобусів та трамваїв, а також погасити платежі, пов’язані з договорами фінансового лізингу, кредитами, розстрочками щодо придбання рухомого складу. На це піде 455 мільйонів гривень.

– реконструкція рухомого складу міського електричного та автомобільного транспорту у кількості 9 одиниць. На це витратить 99 мільйонів гривень.

– За 4,4 мільйона гривень придбати 4 одиниці спеціального транспорту (аварійні машини, автовишки, трактори тощо), а також погасити платежі, пов’язані із договорами фінансового лізингу, кредитами, розстрочками.

– Провести ремонт 13 одиниць рухомого складу міського електричного та автомобільного транспорту за 22,8 мільйона гривень.

– Провести капітальні ремонти трамвайної колії та ділянок трамвайної колії, підтоплених водою за 23,8 мільйона гривень.

– проведення капітальних ремонтів, реконструкції контактно-кабельної мережі та тягових підстанцій та будівель тягових підстанцій міського електричного транспорту КП «Транспорт» за 25,7 мільйонів гривень.

– придбати інструменти, запчастини для роботи, проведення ТО та ремонтів рухомого складу, вузлів та агрегатів рухомого складу, трамвайної колії та контактно-кабельної мережі, тягових підстанцій міського електричного та автомобільного транспорту. На цій піде 25,3 мільйона гривень.

– Провести капітальний та поточний ремонт даху будівель КП «Транспорт» за 4,85 мільйона гривень.

– Провести заходи щодо енергозбереження за 1,6 мільйона гривень.

– Сплатити постачання електроенергії та теплової енергії. На що витратить 36,5 мільйона гривень.

– Придбання паливно-мастильних матеріалів для автотранспортних засобів (автобусів, легкових, вантажних автомобілів, спецтранспорту) КП «Транспорт». На ці потреби піде 14 мільйонів гривень.

– Орендна плата за користування автомобільним транспортом, яким здійснюються пасажирські перевезення КП «Транспорт» – 4,6 мільйона гривень.

– Придбання шкільних автобусів за 40 мільйонів гривень.

– Витрати на страховку транспорту – 0,4 мільйони гривень.

Загалом для виконання заходів за програмою заплановано витратити 1,2 мільярда гривень.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *