У Дніпрі чоловік продавав неіснуючі бронежилети та конфіденційну інформацію

У Дніпрі судитимуть місцевого жителя за продаж неіснуючих бронежилетів та збут конфіденційної інформації із державних баз даних.

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури Дніпра направлено до суду обвинувальний акт щодо жителя Дніпра за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 361-2 КК України) ).

За даними слідства, у березні 2022 року чоловік скористався запровадженням військового стану в Україні та розробив шахрайську схему. У мережі Інтернет він розмістив оголошення про продаж бронежилетів. При цьому він підшукував покупців, не маючи на меті пересилати їм замовлений товар. Таким чином, підозрюваний заволодів грошима громадян майже на 300 тис. грн.

Крім того, маючи близького родича у структурі Державної міграційної служби України, через месенджер «Telegram» за грошову винагороду чоловік збував державні бази даних, які містять персональні відомості громадян представнику іноземної компанії. Задокументовано 12 фактів збуту даних. Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено засоби зв’язку, бронежилет та банківські картки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *