У Кам’янському двоє чоловіків пограбували та викрали підлітка

Баглійський райсуд виніс вирок двом маріупольцям, які відібрали у неповнолітнього хлопця телефон і заштовхали в машину. Злочин стався у червні минулого року, свій вирок суд виніс понад рік. Його опубліковано на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

У червні минулого року на проспекті Конституції двоє чоловіків побачили підлітка, який проходив біля них. Один із підозрюваних зупинив юнака і попросив у нього мобільний телефон, нібито зателефонувати. Молода людина відмовилася, тоді чоловік просто вирвав з його рук телефон. Підліток просив повернути йому гаджет, але чоловік віддав його приятелю. Неповнолітній пішов за ним, сподіваючись все-таки повернути свій телефон, коли біля одного з будинків до них на ВАЗі під’їхав перший підозрюваний і сказав приятелю посадити підлітка в автомобіль. Той послухав, ударив юнака в живіт і заштовхав у машину. Автомобіль попрямував на вулицю Чорновола. Весь цей час викрадача вимагали підлітка сказати код для розблокування телефону, давали йому ляпаси. І лише коли хлопець сказав код, вони зупинили машину на Білоруському проїзді, відпустили його та поїхали.

Обвинувачені – уродженці Маріуполя, тричі засуджені за крадіжки, пограбування, наркотики. Вони приїхали до Дніпра до реабілітаційного центру «Промінь-світло», щоб вилікуватися від алкогольної залежності. У Кам’янське вони приїхали, щоб відвідати свого приятеля центром. Вони приїхали на ВАЗі, який треба було заправити, але грошей на бензин вони не мали, ось вони й вирішили пограбувати підлітка, продати телефон, а на ці гроші заправитися. Затримали їх у Дніпрі.

Суд оцінив вартість викраденого телефону разом із чохлом у 5000 тисяч гривень, а ось за моральну шкоду адвокат потерпілого зажадав 50 000 гривень, оскільки хлопець після того, хто пережив, відчував сильний стрес і тривогу.

Обвинувачені повністю своєї провини не визнали, але її довели у суді та засудили чоловіків за ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, скоєний за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі людини, за корисливими мотивами, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань). Обидва отримали по 5 років позбавлення волі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *