Categories: Події

За тиждень на дорогах Дніпропетровщини сталося понад 100 аварій

116 аварій сталося на автошляхах Дніпропетровщини минулого тижня. З них – 19 із постраждалими. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

«У Дніпропетровській області кількість ДТП у темний час доби не перевищує середніх показників. А от загалом по Україні – зросло. За останні два тижні сталося на 25% більше аварій. Закликаємо водіїв та пішоходів бути уважними та обережними на дорозі», – зазначила представник патрульної поліції Дніпропетровської області Людмила Копиленко.

Вона наголосила: пішоходи мають подбати про те, щоб бути помітними у темряві. Для цього – придбати світловідбиваючі елементи. Це можуть бути стрічки, наклейки, браслети, брелоки. Їх слід розмістити на рухомі частини тіла. Дітям – на рівні голови, корпусу та рук. Їх можна вішати на верхній одяг, сумки, взуття. З такими наклейками пішохода видно на відстані 130 метрів. Це дозволяє водієві вчасно відреагувати. Щоб бути помітним на дорозі, потрібно вибирати світлий одяг. Пішоходів у темному одязі важко розглянути. На вечірню прогулянку домашньому улюбленцю слід одягнути нашийник або костюм зі світлоповертаючими елементами. Водіям потрібно бути пильними під час руху по прибудинковій, придворовій території. Підгальмовувати біля магазинів, місць скупчення людей та пішохідних переходів. Навіть коли здається, що там нема нікого.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

6 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

9 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

11 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

11 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

12 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

12 години ago