Categories: Економіка

“Каметсталь” освоїла випуск десяти нових видів прокату

Металургійні підприємства гірничо-металургійної монополії Ріната Ахметова “Метінвест” “Запоріжсталь” та “Каметсталь”, незважаючи на війну, розширюють продуктову лінійку.

Про це йдеться у прес-релізі на сайті компанії.

Каметсталь з початку року освоїла випуск десяти нових видів прокату. Серед них — кола діаметром 32, 34, 36 та 38 мм, які застосовуються у машинобудуванні, а також фасонний профіль МП-4, який раніше виготовляли на “Азовсталі”. Крім того, підприємство відновило виробництво вагонних осей та рідкого аргону.

Металургійний комбінат “Запоріжсталь” також розширює сортамент продукції. Фахівці підприємства розпочали випуск холоднокатаного рулону подвійної маси без зварного шва, призначеного переважно для будівельної галузі. У той же час через російську агресію та окупацію Маріуполя свою роботу призупинили комбінат “Азовсталь” та ММК ім. Ілліча. Також припинено Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ). Підприємство перебуває у режимі консервації.

Зупинено видобуток руди на Інгулецькому та Північному ГЗК. Центральний ГЗК працює без значних виробничих пауз, але із зменшеною потужністю. Підприємства Покровської вугільної групи продовжують добувати та переробляти вугілля.

“Найголовнішим пріоритетом компанії залишається життя та здоров’я працівників, які підтримують виробництво. Щоб убезпечити їхнє життя, на підприємствах “Метінвесту” облаштовано бомбосховища, які укомплектовані для тривалого перебування людей. У укриттях є вода, їжа та достатній запас медикаментів”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за словами гендиректора Метінвесту Юрія Риженкова, зараз підприємства компанії працюють на рівні 30-50% від довоєнних потужностей через логістичні проблеми. Внаслідок блокади портів компанія змушена доставляти вантажі наземними маршрутами, які потужності або недостатні для значних поставок, або дуже дорогі деяких товарів.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вручили стипендії (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Щорічно у Кам’янському призначається стипендія виконавчого комітету міської…

2 години ago

Кам’янчанок запрошують для участі в освітній програмі “Зростай 2.0”

Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради інформує, що в рамках проєкту Good…

5 години ago

Кам’янське втратило захисника

Сумну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "11 вересня внаслідок ворожого обстрілу, виявивши стійкість та мужність…

5 години ago

Кам’янські спортсмени стали призерами чемпіонату Європи з кіокушин-кан карате

7 та 8 вересня в Румунії пройшов Чемпіонат Європи з кіокушин-кан карате OPEN KYOKUSHIN-KAN EUROPEAN…

6 години ago

Кам’янське долучиться до Всесвітнього дня прибирання

20 вересня Кам’янське, як і вся Україна, традиційно долучиться до всесвітнього дня прибирання. Основна мета – формування…

6 години ago

У День міста в Кам’янському народився один малюк

Породіллю привітав міський голова Андрій Білоусов. "Щороку вітаємо матусь, які народили немовлят у День міста.…

7 години ago