Росіяни націлилися на Дніпро?

Перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, колишній командувач АТО генерал Михайло Забродський у статті для Укрінформу проналізував можливі стратегічні плани російських військ наступного року.

Як один із варіантів він розглядає створення росіянами двох потужних ударних угруповань – на Запорізькому та Сумському напрямках. Їхнє завдання – “розрізати” Україну на дві частини зустрічними концентрованими ударами. З півночі – на Суми, Полтаву, Дніпро. З півдня – на Запоріжжя та Дніпро.

“Кінцевою військовою метою операції може бути стратегічне оточення угруповання ЗСУ на лівому березі річки Дніпро”, – пише він.

За такого сценарію РФ зосередиться не так на захопленні міст, але в відрізанні логістичних шляхів. Для протидії на цих напрямках Забродський пропонує створити нові оперативні угруповання ЗСУ. На півдні – в районі на схід від Запоріжжя, на півночі – в районі Сум.

“Для виконання зазначених завдань необхідно створення двох оперативних об’єднань, у складі 4-5 загальновійськових, 2-3 танкових та 1-2 артилерійських бригад кожне. Загалом – до 600 танків, до 1100 БТР/БМП та до 500 гармат та РСЗВ”, – написав Забродський.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *