У Казахстані «розкулачують» племінника почесного кам’янчанина

Дорогоцінне каміння та ювелірні вироби на суму, що перевищує $230 млн, повернули правоохоронці Казахстану до скарбниці держави. Кошти було виявлено та вилучено в рамках кримінальної справи про легалізацію злочинних доходів, що розслідується щодо Кайрата Сатібалдиули, що є племінником колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Про це сьогодні, 2 листопада, повідомляє прес-служба Агентства протидії корупції РК.
«Агентством Республіки Казахстан з протидії корупції продовжується досудове розслідування щодо Кайрата Сатибалдиули та інших осіб за фактами легалізації (відмивання) грошей та іншого майна, отриманих злочинним шляхом. В результаті оперативно-розшукових заходів у країнах далекого зарубіжжя встановлені та повернуті до країни ексклюзивні дорогоцінні камені та ювелірні вироби, що належать фігурантам, вартістю понад $ 230 млн, які звернені в дохід держави», — йдеться у повідомленні відомства.
Як інформує прес-служба, правоохоронцям вдалося встановити факт вкладення Сатибалдиули $300 млн в іноземні цінні папери. Вказана сума найближчим часом також має надійти до бюджету Казахстану.
26 вересня Кайрата Сатібалдиули було засуджено до шести років позбавлення волі у справі про розкрадання. Його було затримано 13 березня за підозрою у зловживанні посадовими повноваженнями та розкраданні коштів АТ «Казахтелеком». Пізніше за підозрою у рейдерстві було затримано і його колишню дружину Гульміра Сатибалду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *