Кам’янське готується до позаштатних ситуацій

Як ми вже повідомляли, у Кам’янському семимильними кроками ведуться роботи з підготовки системи життєзабезпечення міста на випадок надзвичайних ситуацій. Один із напрямків – альтернативні джерела електроенергії.

ген все

Сьогодні мер Андрій Білоусов разом із секретарем міськради Наталією Ктитаровою та керівником Департаменту охорони здоров’я Віталієм Мандзюком під час об’їзду проінспектували роботи зі встановлення дизель-генераторів.

ген 7

До міської лікарні № 7 вже доставлено такого генератора, придбано його за сприяння керівництва Дніпропетровської області. Номінальна потужність складає 145 кіловат, розрахований на 6 годин безперервної роботи.

трактор 7

Наразі вже ведуться роботи з підготовки майданчика для встановлення цього генератора, і вже за кілька днів агрегат буде повністю готовий до роботи, що дозволить забезпечити лікарню електроенергією у разі масового відключення.

ген 8

Також з’явився новий дизель-генератор у лікарні швидкої медичної допомоги (колишня 8-ма), що на Соцгороді. Він уже встановлений у спеціальному приміщенні, вже проводили його пробні запуски, які довели готовність до роботи.

ген пуск

Потужність генератора – 200 кіловат, розрахований він на 14 годин безперервної роботи. Придбано його завдяки благодійній допомозі. Є у лікарні й старий генератор, сьогодні вирішувалося питання, як його відновити та знову зробити придатним для роботи у разі НП.

9 подвал

Також Андрій Білоусов побував і у дитячому відділенні 9-ї лікарні. Там для медперсоналу та юних пацієнтів обладнано великий притулок, за сприяння обласної влади для лікарні придбано та встановлено 5 генераторів. Як зазначив міський голова, дуже важливо, що саме ці медичні установи готові працювати у надзвичайних ситуаціях: у 7-й лікарні лікуються хворі на коронавірус, у лікарні швидкої допомоги – поранені військові та переселенці, а також травмовані городяни, а у 9-й – діти .
– Хочу сказати величезне спасибі обласній військовій адміністрації, меру Кам’янського Андрію Білоусову та благодійним організаціям за те, що надали воістину неоціненну допомогу нашій медицині. Дизель-генератори дозволять забезпечити безперебійну роботу операційних, реанімаційних відділень та відділень інтенсивної терапії, а також пологового будинку 9-ї лікарні. Медичні заклади Кам’янського готові до роботи у надзвичайних умовах, – наголосила секретар міськради Наталія Ктитарова.

цнап

Останнім пунктом об’їзду став Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) на проспекті Стуса. Як уже повідомлялося, нещодавнім рішенням сесії виділено кошти на придбання дизель-генератора для цієї установи. Як повідомили керівник підприємства «Міськсвітло» Валерій Бережний, агрегат прибуде до ЦНАПу вже найближчими днями, його потужність – 55 кіловат, розрахований він на 6 годин безперервної роботи. Керівник ЦНАПу Марина Гурська показала майданчик для генератора – його буде встановлено у дворі будівлі, майданчик буде огороджено, зараз ведуться роботи з її підготовки до встановлення агрегату.
Андрій Білоусов зазначив, що дизель-генератор вкрай необхідний у цій установі – тут отримують муніципальні послуги тисячі кам’янчан, тут же проходять реєстрацію вимушених переселенців, які у великій кількості прибувають до нашого міста. Крім того, у цьому ж будинку розташована Єдина диспетчерська служба, яка забезпечує нормальну роботу всього міського господарства, і дуже важливо, що вона отримає можливість функціонувати і у разі масового відключення електроенергії.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *