Переселенці, які мешкають у Кам’янському, можуть отримати продуктові набори

Щопонеділка та середи переселенці, які проживають у Кам’янському, можуть отримати одноразову гуманітарну допомогу в благодійному фонді «Карітас Кам’янське».

Саме сьогодні видавали таку допомогу. Отримати її прийшли близько 50 людей. Це мешканці Запоріжжя, Курахове, Марганцю, Нікополя та деокупованих територій, з яких людям вдалося нарешті виїхати. Щоправда, через повітряну тривогу, видачу продуктових наборів довелося відкласти, бо під час сирени фонд не працює.

Допомога надається людям зі статусом ВПО, які звертаються вперше. Хто вже звертався за допомогою, має зареєструватися та чекати на дзвінок, зазначили в «Карітасі». З собою необхідно мати оригінали паспорта, ідентифікаційного коду та довідки ВПО. Для дітей ще свідоцтво про народження. Також ці документи можна надати у Дії.

Прийшли по черзі видавали талончики, і вони йшли з ними на реєстрацію, а вже потім отримували значні коробки з продуктами. Набори дуже пристойні, в них багато м’ясних та рибних консервів, крупи, олія та ін.

Крім того, тут можна отримати безкоштовний обід, який готується просто у дворі фонду на багатті. Сьогодні, наприклад, був булгур із м’ясом, салат із капусти, гарячий чай, хліб.

За словами PR-фахівця фонду Ірини, екстрену продуктову допомогу видають один раз, але людина може заповнити анкету на повторну продуктову допомогу. Крім того, можна зателефонувати на гарячу лінію фонду та залишити заявку на інші потреби: постільну білизну, посуд, одяг, засоби гігієни тощо. Це напрямки, з якими фонд може допомогти.

Одноразову продуктову допомогу можна отримати у понеділок та середу з 10:00 до 16:00, у ці ж дні, об 11:00, видають благодійні обіди. Їжу можна забрати з собою або з’їсти на місці. Для цього на вулиці стоять столи.

Телефон гарячої лінії «Карітас Кам’янське» – 068-175-78-08, 050-081-00-69, понеділок-п’ятниця з 10:00 до 17:00.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *