Чому прикмети забороняють дивитися у вікно на повний Місяць

З глибини віків до нас дійшла легенда, що описує вічне протистояння денного та нічного світила.

Якщо перше (Сонце) наділяє людину енергією та оптимізмом, то друге (Місяць) негативно впливає на всі життєві процеси, призводячи до пригноблених станів і навіть депресії, інформує Ukr.Media.

Негативна дія сріблястого диска, що заглядає у вікно, особливо сильно відчувають на собі чутливі натури, діти та вагітні жінки. У давнину з цього приводу існувало цілком певне тлумачення. Вважалося, що яскраве місячне світло — це втілення злих сутностей, які прагнуть викрасти душу людини, що спить. У наші дні існують приземлені прикмети, які пояснюють, чому небажано, щоб Місяць світив у віконний отвір.

  • Спляча людина, на яку падають місячні промені, часто почувається стомленою тому, що регулярно не висипається. Відбувається це тому, що через яскраве світло в організмі виробляється менше «гормону сну» мелатоніну.
  • Для психічно нестійких натур небажане занадто довге споглядання срібного диска, оскільки він має гіпнотичні властивості. Нестійка психіка часто не витримує і перезбуджується, що призводить до порушень сну, депресій та перепадів настрою.
  • Існують і підтверджені медициною негативні ефекти нічного світила. Воно знижує ефективність дії лікарських препаратів, уповільнює обмінні процеси в організмі та сприяє застою рідини у тканинах та органах, що особливо небезпечно для серцево-судинної системи.
  • Слід пам’ятати, що негативний вплив сріблястого свічення особливо посилюється в період повного Місяця, що цілком природно.
  • Проте вчені довели, що є категорія людей, на яких місячне світло і повний Місяць діють навіть сприятливо. Це так звані «сови», тобто особи, які найбільш діяльні в другій половині дня. Для них нічне світило не тільки не небезпечне, але навіть корисне, тому що є додатковим джерелом енергії.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *