У Дніпрі затримали рейдерів

При процесуальному керівництві Дніпропетровської обласної прокуратури двом керівникам та шести учасникам злочинної організації повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, легалізацію (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом, та підробку офіційних документів та їх використання (ч. 3 ст. ч. 4 ст.28, ч. 4 ст.190, ч. 3 ст.27, ч. 3 ст.209, ч.1 ст.358 КК України).

За даними слідства, керівник одного з адвокатських об’єднань та кримінальний авторитет створили злочинну організацію, яка займалася рейдерськими захопленнями підприємств у Дніпрі.

У «схему» вони залучили адвокатів, арбітражних керуючих та юристів. Так, учасники організації на підставі підроблених документів ввели до складу засновників одного з промислових підприємств міста близького родича, що дозволило незаконно заволодіти корпоративними правами ТОВ та надалі переоформити право власності об’єкта нерухомості на «свою» людину.

Внаслідок таких дій постраждалим завдано збитків на суму майже 16 млн грн. У ході проведення обшуків за місцями проживання та офісних приміщеннях підозрюваних вилучено кошти, комп’ютерну техніку, зброю, броньовані автомобілі на суму майже 15 млн грн. Усіх учасників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Слідчі дії продовжуються, вирішується питання про обрання затриманим заходів у вигляді тримання під вартою та арешту майна. Встановлюється причетність інших. Заходи щодо викриття проводилися прокурорами та оперативниками управління стратегічних розслідувань у галузі ДСР Нацполіції України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *