Якщо захотілося приготувати смачну та ситну закуску, зробіть салат із картоплею. Безумовно, можна любити класичні страви на кшталт салатів «Олів’є» та «Мімози». Але варто не боятися експериментую з менш популярними закусками.
Цей рецепт традиційного німецького салату з картоплею сподобається багатьом. Всі інгредієнти знайдуться у кожному холодильнику. Нова закуска неодмінно сподобається всім членам вашої сім’ї.
Складові
Картопля 2 шт., Капуста білокачанна 500 г, Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Яблучний оцет 2 ст. л., Оливкова олія 7 ст. л., Цибуля 2 шт., Мариновані огірки 5 шт., Часник 1 зуб., Соняшникова олія 200 мл ,Молоко 100 мл, Діжонська гірчиця 2 ст. л.
Приготування
Залийте картоплю водою, посоліть та поставте каструлю на вогонь. Варіть до готовності. Наріжте капусту.
Змішайте 1 ч. л. солі, перець, яблучний оцет та 6 ст. л. оливкової олії. Залийте капусту приготованою сумішшю і перемішайте. Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте її в 1 ст. л. оливкової олії. В кінці приготування додайте до цибулі пропущений через прес часник, перемішайте і обсмажуйте ще 1 хвилину.
Мариновані огірки наріжте кружальцями.
За допомогою блендера змішайте олію та молоко. Додайте діжонську гірчицю, сіль та перець за смаком, перемішайте. Заправка готова!
Зніміть шкірку з картоплі, наріжте її кубиками і додайте до капусти.
Туди ж відправте цибулю та нарізані огірки. Заправте салат і перемішайте.
Особливим цей картопляний салат робить незрівнянна заправка. Готові посперечатися, такої ви ще не куштували! Рецепт дуже простий, тому закуску можна приготувати навіть у будній день. Але й на святковому столі така смакота збере армію шанувальників!