Складні і до непритомності смачні страви від відомих шеф-кухарів ніколи не замінять простих сніданків, приготовлених нашвидкуруч. Яєчня, омлет та грінки — ранкова класика, з якої завжди приємно розпочати день. І нехай класика не набридає, інколи так і хочеться різноманітності. Для цього і існують грінки із кисломолочним сиром.
Про те, якими бажаними можуть бути щойно засмажені грінки, знає, мабуть, кожен. Хтось не проти приготувати хліб на сковороді, вмочивши його у яйце. Любителі вважають за краще попередньо вимочувати скибочки в молоці. А професіонали готують грінки із сиром.
Складові
Хліб 12 шт., Домашній сир 250 г, Молоко 100 мл, Яйце 2 шт., Сметана 2 ст. л., Часник 2 зуб., Соняшникова олія 2 ст. л., Червоний перець 0,25 ч. л., Сіль за смаком.
Приготування
Сир розімніть виделкою з подрібненим часником і перцем. За бажання додайте щіпку солі і все перемішайте.
У сир додайте сметану (або кілька столових ложок молока, ряжанки або кефіру) і розмішайте. Сир повинен легко намазуватись на хліб, але при цьому не розтікатися. Намажте сирну суміш на 6 скибочок хліба і накрийте їх рештою. Виходять своєрідні сендвічі, які потрібно вмочувати спочатку у молоко, потім у яйце (робіть це максимально акуратно). Не забувайте про боки!
Як тільки вмочите грінки в яйце, викладайте їх на розігріту з маслом сковороду і смажте з обох боків до апетитного рум’янцю.
Сирні грінки так само, як і звичайні, можна робити солодкими або солоними. При цьому солодкі можна присипати цукровою пудрою та прикрасити ягодами чи джемом, і тоді найпростіший сніданок легко перетвориться на страву для ранкових гостей. Ще одна вдала комбінація: сир та зелень. Така начинка без похвали не залишиться! А уявіть, що буде, якщо зробити солодкі грінки з сиром та яблуками? Або із джемом? Збережіть наші ідеї на майбутнє, вони можуть стати в нагоді наступного ранку.