У Кам’янському запускаються перші свердловини

Сьогодні в Кам’янському ведуться роботи із запуску водних свердловин. Вони допоможуть мешканцям міста залишатися з водою у разі надзвичайних ситуацій.

У Кам’янському вже пробурили дві свердловини: одну на правому березі, у дворі школи №5, другу на лівому біля модульного містечка на 5-му мікрорайоні. Проінспектував хід виконання робіт міський голова Андрій Білоусов.

Біля модульного містечка встановили спеціальний постамент, обкладений плиткою, встановили лавочку, та й саму свердловину. За словами Білоусова, роботи розпочалися у п’ятницю, а сьогодні надвечір свердловина вже буде повністю готова до використання.

Виконують роботи співробітники КП «Благоустрій» та ТЦ «Софос».

За словами директора «Софоса» Євгена Сербіна, глибина свердловини склала 23 метри, тут вивели нержавіючий насос, який працює без електрики взимку та влітку, встановили важіль, щоб качати воду. Правда, його хочуть трохи подовжити, тому що зараз він важкуватий.

Вода тут, каже Сербін, в принципі, чиста, прозора, але перед вживанням її все ж таки краще профільтрувати. Також не рекомендується, щоб вона довго стояла, особливо на сонці. Надалі воду відправлять на аналіз.

На подвір’ї школи №5 пробурилися на 47 метрів. І те фахівці запевнили, що їм ще пощастило, що там був пісок. Завтра сюди завезуть труби, а сама свердловина запрацює найближчими днями.

Усього по місту планують встановити близько 20 свердловин.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *