Мешканців Дніпропетровщини запрошують вести військовий онлайн-щоденник

Жителі області можуть робити повідомлення у персональний військовий онлайн-щоденник. Він – на віртуальній платформі “Свідок”.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Після перемоги складніше зібратиме свідчення людей, які пережили війну. Що-небудь забудеться, емоції трохи вщухнуть. Цінно, коли людина від першої особи розповідає про пережите. Для цього ми реалізуємо онлайн-проект військового щоденника», – сказала менеджер з контенту та комунікації Українського представництва фонду АІ for Good Олена Кук.

Щоб завести персональний щоденник на порталі Свідок, потрібно зареєструватися. Далі робити власні повідомлення. Це можуть бути роздуми, спостереження, спогади, розповіді про життя під час вторгнення агресора до України. А ще опис військових злочинів, які чинить ворог. До тексту можна додавати фотографії та відео.

За бажанням автор може дозволити публічний доступ до своїх історій, або зробити їх прихованими. Якщо людина знаходиться на окупованій території, вона може поставити спеціальну позначку. Щоб її повідомлення опублікували загалом, коли їй уже нічого не загрожуватиме.

Розробники стверджують, що портал має багаторівневу систему безпеки. Тож нотатки будуть анонімні та захищені. Зокрема від кібератак. Персональна інформація про користувачів закрита навіть для творців платформи. Історії, викладені у відкритому доступі, можуть використати журналісти, українські та іноземні розслідувачі. А ще представники Міжнародного карного суду як свідчення військових злочинів окупантів. Для зворотного зв’язку з автором потрібно надіслати йому онлайн-запит.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *