Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Закуска зі скумбрії

Візьміть у магазині рибку і почаклуйте над нею 40 хвилин, щоб отримати дуже ошатну страву на святковий стіл. Закуска зі скумбрії з желатином має шалено апетитний зовнішній вигляд. Красива презентація та чудовий смак цієї страви викличуть захват у всіх любителів рибки (і не тільки у них)!

Для приготування такої закуски вам знадобиться чорнослив. Так як це досить специфічний продукт, який шанують далеко не всі, за необхідності ви можете не додавати його до інших інгредієнтів, обмежившись лише овочами.

Рекомендуємо використовувати прямокутну форму для запікання невеликого розміру. У ній готова страва вийде досить високою і презентабельною. Вам обов’язково сподобається отриманий результат!

Складові
Скумбрія 2 шт., Чорнослив 100 г, Цибуля 1 шт., Морква 2 шт., Петрушка 0,5 пуч., Кріп 0,5 пуч., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Желатин 2 ч. л., Коріандр 2 щіп., Молоко 200 мл, Вершкове масло за смаком, Яйця 2 шт., Приправа для риби 1 ч. л.

Приготування
Почистіть скумбрію. Акуратно обробіть її на філе.

Очистіть 1 моркву. Наріжте її кружальцями. Застеліть форму пергаментом. Змастіть йїї вершковим маслом. Викладіть першим шаром морквяні кружечки. Зверху помістіть 2 філе скумбрії. Злегка присолити їх, посипте чорним меленим перцем, коріандром та 1 ч. л. швидкорозчинного желатину.

Очистіть овочі та промийте зелень. Дрібно наріжте цибулю, натріть на тертці моркву. Подрібніть петрушку та кріп. Дрібно наріжте чорнослив. Викладіть половину цих інгредієнтів по черзі на рибку.

Накрийте філе скумбрії, що залишилися. Посоліть, поперчіть та присипте їх 1 ч. л. швидкорозчинного желатину. Потім знову викладіть шари з цибулі, моркви, чорносливу та зелені.

У глибокій ємності збийте яйця з 1 дрібкою солі, чорним меленим перцем та приправою для риби. Влийте молоко. Добре все перемішайте до однорідності.

Залийте отриманою сумішшю рибку та овочі. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин. Потім дайте охолонути і приберіть в холодильник на 8 годин.

Коли страва добре застигне, потрібно буде вийняти її з форми і прибрати пергамент. Наріжте закуску на порційні шматочки, за бажанням прикрасьте свіжою зеленню і скибочками лимона, а потім подавайте до столу. Смачного!

Олена

Recent Posts

Під Дніпром дитина отруїлася ліками

У місті Самар 3-річна дитина випадково випила флакон очних крапель. Мама помітила, що дитина стала…

14 хв. ago

Побили битами: на Дніпропетровщині жінка поквиталася зі своїм хлопцем

Слідчі Нікополя оголосили про підозру групі осіб, які побили 26-річного чоловіка. Жінка та двоє чоловіків завдали…

1 годину ago

У Дніпрі з палаючої квартири врятували чотирьох людей, серед них діти

22 листопада о 14:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що горить квартира…

2 години ago

Під Дніпром хлопець з дівчиною обікрали сусідку по гуртожитку

Поліцейські Дніпропетровщини скерували справу до суду. Щоб приховати злочин, підозрюваний перевів гроші на картку свої дівчини.…

3 години ago

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

14 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

17 години ago