Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Куряча печінка по-царськи

Курячі субпродукти — недооцінені інгредієнти. Адже вони коштують набагато дешевше гомілки або філе, а приготувати з них можна так багато смачного! Пропонуємо вам рецепт печінки по-царськи, яку із задоволенням їдять навіть найвибагливіші діти. Таку страву можна і на святковий стіл подавати.

Рецепт настільки простий, що його навіть записувати не потрібно. Цю страву можна ще назвати лінивим печінковим тортом. Справді, чимось нагадує! Тільки у приготуванні не такий складний, потребує зовсім небагато часу. Крім того, всі інгредієнти доступні та недорогі.

Куряча печінка з овочами – цікаве та дуже смачне поєднання. Крім того, страва покривається апетитною вершковою заливкою, утворюючи запечену «шапочку». Як гарно виглядає торт у розрізі! Домашні та гості очей відірвати не зможуть.

Складові
Куряча печінка 600 г, Цибуля 500 г, Морква 500 г, Манка 100 г, Молоко 100 мл, Сметана 300 г, Яйце 1 шт., Майонез 150 г, Сіль за смаком, Олія за смаком.

Приготування
Подрібніть курячу печінку у блендері або пропустіть через м’ясорубку. До печінкової маси додайте молоко та манну крупу. Перемішайте та залиште інгредієнти на 30 хвилин.

Очистіть цибулю і наріжте її півкільцями. Обсмажте овоч на повільному вогні на розігрітій з олією сковороді. Томіть овочі на маленькому вогні до готовності, періодично помішуючи. Посоліть і поперчіть за смаком.

Посоліть і поперчіть печінкову масу. Половину викладіть у змащену олією форму.

На печінковий шар викладіть овочі, а потім другу половину печінкової маси. Випікайте 20 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.

Змішайте яйце, майонез та сметану. Вилийте заливку на печінковий торт і поверніть в духовку на півгодини при температурі 160–180 °С.

Якщо у вас немає молока, цей продукт можна замінити на кефір. Цей печінковий пиріг посяде гідне місце на святковому столі. Але завдяки простоті приготування та доступності інгредієнтів подавати цю страву можна і в будній день. Доповніть його гарніром та салатом або подавайте самостійно.

Олена

Recent Posts

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

6 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

7 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

7 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

8 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

8 години ago

Гай Річі готує новий фільм

Режисер Гай Річі зніме фільм Wife and Dog ("Дружина і собака"), який, як і його…

9 години ago