Куди кам’янчанам можна звернутися з приводу домашнього насильства

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

На жаль, зараз проблема насильства є однією із найактуальніших і для нашого району. Згідно з інформацією, наданою відділеннями поліції Кам’янського РУП ГУПН у Дніпропетровській області, за 9 місяців поточного року було зареєстровано 541 повідомлення громадян про факти вчинення домашнього насильства. В даний час на профілактичному обліку за категорією “кривдник” перебуває 271 особа, яка вчинила домашнє насильство. Загалом співробітниками ВП Кам’янського РУП з початку року винесено 83 термінових заборонних розпоряджень щодо кривдників.

Якщо ви зіткнулися з домашнім насильством або стали свідком такого явища, ви завжди можете звернутися до будь-якого медичного закладу (тел.: «103») або відділення поліції (тел.: «102»), зателефонувати на урядову телефонну «гарячу лінію» “15 -47”, на національну телефонну “гарячу лінію” щодо попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, за номером 0-800-500-335 або 116123 (з мобільного), на національну дитячу телефонну “гарячу лінію”, за номером: 0-800-500-225 або 116111 (з мобільного), до Координаційного центру з надання правової допомоги, за номером: 0-800-213-103. Дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними. Якщо Ви зазнали будь-якого з видів насильства або розумієте, що існує загроза його вчинення, пам’ятайте, що найголовніше правило – не мовчати!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *