На Дніпропетровщині судитимуть солдата РФ

Погрожував вбивством і поранив мирного жителя – повідомлено про підозру військовослужбовцю РФ.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру рядовому 3 стрілецького взводу 1 роти 5 батальйону 109 полку «народної міліції ДНР» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у лютому 2022 року мешканець м. Жданівка Донецької області, як громадянин України, вступив до лав терористичної організації «ДНР» для проходження так званої «військової служби» як стрільця. У березні цього року на території окупованого російськими військами с. Іванівка Бериславського району Херсонської області підозрюваний зустрів беззбройного місцевого мешканця.

Озброєний окупант, вимагаючи визнання про причетність цивільного до диверсійно-розвідувальної групи ЗСУ, почав загрожувати вбивством та робити постріли з автоматичної вогнепальної зброї поблизу чоловіка. Не отримавши бажаної інформації, військовослужбовець зробив постріл у ногу потерпілого, поранивши його.

Учасника незаконного збройного формування було взято в полон військовослужбовцями ЗСУ у Херсонській області. Раніше підозрюваного було засуджено за здійснення державної зради, участь у не передбачених законом збройних формуваннях та терористичній організації (ч.1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *