До уваги кам’янчан: на скільки можуть збільшити тривалість відключення світла і чому

Відключення світла в центральній частині України найближчим часом, швидше за все, не припиняться. І періоди відсутності електроенергії можуть збільшуватись – за рахунок екстрених відключень. До таких відключень може призвести різке похолодання, про яке почали попереджати синоптики.

На скільки можуть збільшити періоди відключення електроенергії – читайте у матеріалі нижче.

За прогнозом синоптиків, тепла погода йде з України й похолодання буде швидким – вже до кінця наступного тижня можливі нічні морози. А наприкінці листопада морози очікуються і вдень.

Це призведе до того, що люди почнуть включати додаткові обігрівальні прилади – бойлери, котли, електричні обігрівачі. А вся ця техніка сильно витрачає електроенергію.

Якщо система не витримуватиме напругу, то до планових графіків відключення додадуться й екстрені. Отже, українці сидітимуть без електроенергії по 6-7 годин на добу.

Як пояснив директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону, якщо пропускна спроможність мереж, якими електроенергія заходить до столиці, залишиться на тому ж рівні, що й зараз – обмеження електроспоживання у столиці з похолоданням можуть збільшитися.

“У нас, коли знижуватиметься температура, то споживання зростатиме. Десь кожні 5-7 градусів зниження температури – це 10% споживання територією України в середньому”, – наголосив глава ДТЕК.

“Але я зараз не готовий говорити, що це буде – або 6, або 7, або у 4 години ми зможемо вкластися”, – уточнив Сахарук.

Він додав, що ДТЕК шукатиме шляхів, щоб подавати електроенергію максимально часто без перевантаження системи – щоб інтервали без світла стали коротшими навіть при настанні морозів.

“Головне, що навантаження буде більшим, і дефіцит зростатиме. Тому тут потрібно шукати шляхи, якими з одного боку не зробити так, щоб не було світла, а з іншого – не зруйнувати енергосистему через навантаження”, – пояснив глава ДТЕК.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському без надзвичайних подій

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "На території міста вночі надзвичайних подій не сталося.…

20 хв. ago

Вночі над Дніпропетровщиною збили 4 безпілотники

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував Дніпропетровщину  далекобійними ударними безпілотниками. Підрозділи…

25 хв. ago

На Дніпропетровщині затримали двох серійних крадіїв

Понад 12 епізодів майнових злочинів вчинили чоловіки. В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 26-річний…

27 хв. ago

Гороскоп на 14 травня 2024 року

Овен День очікується активний і цікавий. Проявляйте ініціативу, зустрічайтеся з новими людьми, беріть участь в…

28 хв. ago

У Дніпрі вантажівка зіштовхнулася з двома Toyota та Lifan: є постраждала

13 травня у Дніпрі, на перехресті вулиць Каруни та Енеїди, сталася аварія. Тут дорогу не…

29 хв. ago

На Дніпропетровщині під час пожежі у садовому товаристві постраждала жінка

13 травня, о 10:10, на території садового товариства «Медик» селища Зелений Гай Сурсько-Литовської сільської територіальної…

57 хв. ago