У музеї Кам’янського відкриється виставка про голодомор

18 листопада у Музеї історії міста Кам’янського відкриється виставка, присвячена 100-річчу голодомору в Україні.
Масовий голод в Україні 1921-1923 та 1946-1947 років, Голодомор 1932 -1933 років – одна із гострих і болісних тем в українському суспільстві як у царині історичної пам’яті, так і у морально-психологічному та політичному аспектах, яка набуває особливої актуальності на тлі війни, розв’язаної росією проти України, з її відкритим агресивним спрямуванням на знищення українців як нації.
Виставка «Голод в Україні. 100 років випробувань. 1922-2022», приурочена до Дня вшанування пам’яті жертв голоду в Україні ставить за мету розкрити аспекти гуманітарної катастрофи українського суспільства. Організований радянською владою та керівництвом росії масовий штучний голод у 1920-х та 1940-х роках, Голодомор у 1930-х роках, а також нищення сільськогосподарської техніки та господарств, вивезення росією зерна у 2022 р. в Україні мають яскраво виражене антиукраїнське спрямування.
Зміст виставки полягатиме в осмисленні причин, перебігу і наслідків трагедії та кваліфікації її як геноциду українського народу.
Історико-документальна виставка побудована на використанні музейного зібрання, фотодокументальних та предметних груп, а також фото та документів з електронних джерел, доповнених відповідними до теми творами сучасного образотворчого мистецтва.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *