Педагоги Кам’янського та області отримали відзнаки Міносвіти

15 педагогів Дніпропетровщини отримали нагрудні знаки «Василь Сухомлинський» та «Відмінник освіти». А ще почесні грамоти та подяки. Нагороди в обласній військовій адміністрації 14 листопада вручив Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

«Наразі Дніпропетровщина щодня – під ворожими обстрілами. Педагоги працюють у надскладних умовах. Те, як вони організують навчальний процес є прототипом для інших регіонів. Надихає всю Україну активно наслідувати їхній освітній досвід», – наголосив Шкарлет.

Він подякував педагогам Дніпропетровщини за те, що попри війну вони долучають дітей до навчання та допомагають їм соціалізуватися. А ще приймають колег із сусідніх областей. Нині у школах області – майже 370 учителів-переселенців.

«Мали вакансії у дитсадках, школах та позашкільних закладах. Взяли на роботу освітян, які переїхали з інших областей через війну війни. Загалом у нас працює понад 50 переселенців. Для колективів це як ковток свіжого повітря. Можливість поділитись досвідом. Дізнатися про нові цікаві методики колег», – сказала директор департаменту Кам’янської міськради Наталія Рева.

Серед нагороджених нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» – директор дитсадка у Слобожанському Олена. У професії вже 35 років. Пройшла шлях від виховательки до керівниці.

«Наш садок завжди був зразковим, перемагав на різних конкурсах. Вихователі намагаються впроваджувати нові методики. Нині дітки на дистанційному навчанні. Ми дуже сумуємо один за одним. Але педагоги проводять онлайн цікаві пізнавальні заняття, щоб розвивати у малюків креативність та логічне мислення», – розповіла Олена.

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет відвідав навчальні заклади Дніпра, а сьогодні приїде до дитсадка Кам’янського – “Барвінок”, що на лівому березі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *