У Кам’янському подбають про радіаційну безпеку

На черговій, 25-й сесії міської ради, депутати розглянуть екологічну програму на 2022-2025 роки, до якої внесли кілька змін щодо радіаційної безпеки.

Зміни до переліку загальноміських заходів Екологічної програми Кам’янської міської територіальної громади на 2022–2025 роки опубліковано на сайті міськради.

У документі сказано, що метою Програми є покращення екологічної ситуації у місті, проведення природоохоронних заходів, вжиття заходів щодо захисту населення від факторів екологічних та радіаційних забруднень. Так, щодо покращення радіаційного стану передбачено проведення заходів щодо захисту населення від факторів радіаційного забруднення довкілля у зоні впливу хвостосховища по вулиці Кодацькій. Цього року на ці заходи було передбачено 1,1 мільйона гривень, наступного року на це планують виділити 1,3 мільйона гривень. Також планується розчистити річку Коноплянку, щоби не допустити підтоплення хвостосховищ.

Роботи заплановані наступного року, на них виділять 45,1 мільйона гривень. Послуги з відведення стічних вод (зміст мережі меліоративної системи Кам’янського) коштуватимуть 3 мільйони гривень цього року та 4,5 мільйона гривень – наступного. Фінансуватимуть Програму з бюджету Кам’янської територіальної громади. Організацію виконання рішення покладено на департамент екології та природних ресурсів міської ради, координацію – на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександра Чернишова, контроль – на постійну комісію міської ради з питань екології, промислової політики, економіки, праці, енергозбереження та постійну комісію міської ради соціально-економічного розвитку міста, бюджету, фінансів та інвестицій.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *